Jeg elsker sopp, både å plukke den og å spise den! Fortsatt kan du plukke traktkantareller i skogen, selv om frosten har kommet de fleste steder. Denne deilige oppskriften på god, gammeldags skogsoppsuppe kommer garantert til å både glede og imponere gjestene dine. Både bildet og oppskriften er hentet fra den vakre boka Vintage livsstil (Cappelen Damm).

Bak boka står Cecilie Larvåg, som jeg for mange år siden jobbet sammen med i Egmont. En utrolig dyktig dame som i tillegg til mange års fartstid som tekstforfatter og magasinredaktør har utgitt flere livsstilsbøker. Boka er en liten skattkiste med nydelig design og vakre bilder tatt av Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley som illustrasjon til Cecilies varme, kloke, inspirerende tekster og tips til hvordan du på lever bærekraftig ved å ta naturen i bruk, slik som våre oldeforeldre gjorde. Den er en liten perle, og anbefales varmt! Jeg har fått lov til å lodde ut et signert eksemplar av boka. Vil du vinne, legger du bare igjen en hilsen i kommentarfeltet (her på bloggen eller på Facebook), så er du med i trekningen!

IMG_1502
Julegavetips til en du er glad i?
Skogsoppsuppe

Du trenger:

  • 750 g blandet skogsopp (for eksempel kantarell, traktkantarell, piggsopp og steinsopp, renset)
  • 1/2 l god kraft fra storfe eller grønnsaker
  • 1 l kremfløte
  • 1 dl hvitvin
  • 2 sjalottløk
  • 4 cl sherry
  • Meierismør til steking
  • Havsalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du:

Rens soppen. Fjern piggene fra piggsoppen. Del soppen i jevne biter. Ha soppen i en varm stekepanne. Spar på vannet, det er god kraft i suppen. Fres sopp og løk i godt smør. Krydre med litt salt og pepper. Ta gjerne noen av de fineste soppene til side så de kan brukes som pynt og gi litt crunch til den ferdige suppen.

Tilsett kraft, hvitvin og halvparten av fløten. La alt småkoke i cirka 10 minutter på svak varme, så suppen ikke blir brent. Kjør med stavmikser til suppen blir kremet. Sil over i en ren kjele. Tilsett resten av fløten og kok ved svak varme i cirka 15 minutter. Smak til med salt, pepper og sherry. Synes du suppen er for tykk, kan du spe med litt kaldt vann og gi den et nytt oppkok.

Serveres rykende varmt med hjemmebakt bred.

227 unnamed-7

En nydelig forrett eller selvstendig middag med godt brød til! Foto: Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley

Psst! Disse rundstykkene blir nydelige til suppen!

Flere oppskrifter med sopp:

Flere gode supper:

 

9 svar til “Skogsoppsuppe”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: