Karamellkjeks med sjokolade og salte hasselnøtter

Skroll ned til innholdet

Og med det kan pepperkakene og sirupssnippene egentlig bare gå og legge seg. Disse godbitene har alt – søt karamell, sprø kjeks, mørk sjokolade og salte, glaserte hasselnøtter. Hva mer kan man ønske seg?

— Sponset innlegg —

Server disse til kaffen, som dessert med god vaniljeis ved siden av, til et glass iskald melk eller til avecen. Både voksne og barn elsker dem, og de gjør garantert lykke på julens kakefat!

DSC03788.JPG

Du trenger (til ca 20 biter):

Til kjeksene:

 • 2,5 dl hvetemel
 • 175 g usaltet smør
 • 75 g sukker

Til karamellfyllet:

 • 150 g usaltet smør
 • 1 boks Viking Melk
 • 1 dl agavesirup
 • 2 ts gelatinpulver

Til sjokoladefyllet:

 • 2 plater mørk sjokolade, gjerne av litt god kvalitet
 • 1 pose (250 g) hasselnøtter
 • 4 ss flytende honning
 • 2 ss maldonsalt

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 150 g. Kle en stor, firkantet ildfast form med bakepapir.
 2. Smøret må være kaldt når du begynner. Skjær smør i terninger og kjør i kjøkkenmaskin sammen med melet til du får en jevn deig. Rør inn sukkeret. Press deigen ned på bakepapiret med slikkepott. Prøv å få den så flat og jevn som mulig. Sett i ovnen og stek til den er gyllen, ca 30 minutter. Sett så kjeksbunnen til kjøling.
 3. Ha smør, Viking Melk og sirup i en kjele og varm opp mens du rører, til smøret er smeltet og du har en jevn røre. Skru opp varmen og kok opp. Du må røre i blandingen hele tiden, ellers koker det over. La fyllet koke til en gyllen, tykk masse, cirka 20 minutter. Rør gelatinpulver ut i 1 ss lunkent vann og tilsett i karamellfyllet. Kjøl ned og hell over kjeksbunnen. Sett formen i kjøleskap til den er helt kald.
 4. Legg hasselnøttene på en stekeplate med bakepapir og sett i ovnen på 150 g i 20 minutter. Ta dem ut og hell honning over. Sett inn i ovnen igjen på 220 g i ti minutter til hasselnøttene er gylne og seige. Ta ut og strø maldonsalt over.
 5. Hakk sjokoladen og smelt i vannbad. Når sjokoladen er flytende, hell den over karamellfyllet til hele kaken er dekket. Strø de salte hasselnøttene på toppen. Sett kaken til kjøling igjen til den har stivnet helt.
 6. Skjær i porsjonsstykker og server.

Bør oppbevares kaldt.

DSC03806

TIPS! Er du uheldig og søler vann i sjokoladen mens den ligger i vannbad? Da skal det utrolig lite til før sjokoladen bare klumper seg og blir hard. Du redder den ved å røre inn litt vegetabilsk fett, for eksempel kokosfett!

Se også:

Innlegget er sponset av Viking Melk.

2 svar til “Karamellkjeks med sjokolade og salte hasselnøtter”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: