17. mai-kake med pannekaker og bringebærkrem

Skroll ned til innholdet

— Sponset innlegg —

Ikke så glad i å bake? Null stress, denne supergode festkaka er rett og slett laget av pannekaker!

Lekkerbiskenen blir en hit på 17. mai, og garantert elsket av både store og små.

«Crepe cakes», som de blir kalt på engelsk, er superhot nå. Ikke særlig rart – hvem elsker ikke crepes – eller på godt norsk, rett og slett pannekaker? For crepe cakes er akkurat det de høres ut som, pannekakekaker. Og de er designet for lykke – hvem kan motstå en kjempestabel med pannekaker mellom lag av herlig fyll, dekket med krem og friske bær?

Jeg har laget en variant med bringebærkrem, men her setter bare fantasien grenser. Ved å endre fyll og topping får du lett til for eksempel en sjokoladevariant, eller hva med en frisk pannekakekake med sitronkrem?

Pannekakekake
Denne blir populær på festbordet!

At kaken består av pannekaker, vil også si at den lages uten stekeovn. Med andre ord kan den lages nær sagt hvor som helst. En skikkelig gladsak for sånne som oss, som trives aller best på to gassbluss til sjøs!

I tillegg er fløte byttet ut med Viking Melk i denne kaken, både i kremen og pannekakerøren. Det gir en karamellisert smak og saftige, luftige pannekaker. Viking Melk er hermetisert og har lang holdbarhet. Du kan bruke den til nesten alt du bruker vanlige melkeprodukter til, og den er for eksempel super i gryteretter og bakst. Mat laget med Viking Melk får en rund og fyldig smak uten mye fett (Viking Melk har en fettprosent på 8,1 mot kremfløtens 38%). Med andre ord: topp i kjøkkenskapet både hjemme og for eksempel på hytta eller båten!

Enkel å lage er kaken også, selv om det selvsagt tar litt tid å steke pannekaker.

Du trenger:

Til pannekakene:

 • 3 bokser Viking Melk
 • 8 egg
 • 6 dl hvetemel
 • 2 dl kaldt vann
 • 1 ts salt
 • 1 ss sukker
 • 100 g smeltet smør (pluss smør til steking)

Slik gjør du det:

Bland egg og mel sammen i en bolle. Tilsett Viking melk mens du pisker godt slik at det blir en jevn klumpefri røre. Tilsett salt, sukker og til slutt smør. La røren svelle i minst en halvtime. Stek pannekakene i smør i varm panne. Sett pannekakene kaldt og la dem kjøle seg helt ned før du begynner med kremen.

Til bringebærkrem og fyll:

 • 2 bokser Viking Melk (avkjølt)
 • 4 ss sitronsaft
 • 4 ss sukker
 • 200 g bringebær

Slik gjør du det:

Avkjøl melkeboksen før du bruker den. Rist før åpning. Visp melken. Når kremen begynner å bli tykk, tilsett sitronsaft og sukker før du pisker ferdig. Ha halvparten av kremen i en separat bolle og bland inn bringebær. Vil du ha mer farge på bringebærkremen, kan du ha i et par dråper konditorfarge.

Til pynt:

 • Friske bær etter smak
 • Noen blader sitronmelisse
 • 1 ts melis

Slik gjør du det:

Legg de avkjølte pannekakene og bringebærkremen lagvis oppå hverandre på serveringsfatet. Ha krem og friske bær på toppen. Sikt litt melis over det hele. Pynt med sitronmelisse og gjerne en lekker blomst som kronen på verket, jeg har brukt en Gerbera (den er kun til pynt og kan ikke spises).

Innlegget er sponset av Viking Melk.

 

Flere ideer til 17. maikaker finner du her:

Drømmekake

Brownies uten stekeovn

 

Flere oppskrifter på båtmat (og tips til nyttig utstyr) finner du i dette innlegget.

 

 

 

4 svar til “17. mai-kake med pannekaker og bringebærkrem”

 1. Tilbaketråkk: God mat, også til sjøs!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: