Tenk om du kunne lage fantastisk deilige brownies, helt uten steking? Nei, men vent: det kan du jo!

Møt sjokoladekaka som ikke krever stekeovn. Denne kan du lage nær sagt hvor som helst – for eksempel på en enkel hytte. Og for oss som lever og ånder for båt, er denne oppskriften en skikkelig gladsak. Den kan nemlig også tilberedes ombord. Da må du riktignok til med litt med muskelarbeid, siden båten din vel muligens ikke har kjøkkenmaskin. Det mener jeg imidlertid at kaken er verdt!

Franciska Munck-Johansen, som har bloggen Franciskas Vakre Verden, står bak  genistreken av en brownies-oppskrift. Franciska, kjent fra Kakekrigen og forfatter av flere bøker, blant annet med nettopp kakeoppskrifter, er en usedvanlig raus og dyktig dame. Jeg anbefaler varmt en visitt innom den inspirerende bloggen hennes, særlig om du er glad i kaker, eller for den saks skyld interiør, som er også er et av hennes spesialfelt.

Jeg har fått lov til å dele oppskriften her, forhåpentlig til glede for mange!

Slik lager du den, enten du er hjemme, på båten eller hytta:

No bake brownies

Du trenger:

  • 300 g mørk sjokolade
  • 250 g smør
  • 300 g knuste havrekjeks* (for eksempel Digestive Sibas eller lignende)
  • 300 g Philadelphia kremost naturell
  • 1 teskje vaniljesukker, eller frø fra en vaniljestang
  • 250 g melis*
  • 50 g hakkede hasselnøtter

Ha bakepapir i en form som er ca. 20 x 30 cm.

Knus kjeksene fint i foodprosessor eller lignende (i båt: smuldre mellom fingrene eller med gaffel). Hakk sjokoladen i mindre biter. Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av varmen når alt smøret er smeltet. Tilsett sjokoladen og kjeksen, rør til du får en jevn og glatt blanding. Ha kremost, vaniljesukker og melis i en røremaskin. Rør forsiktig sammen til alt er akkurat blandet. Tilsett sjokoladeblandingen og rør lett til alt er godt blandet.

Ha blandingen i formen. Strø hakkede hasselnøtter over. (Ekstra gode blir nøttene om du rister dem lett i tørr stekepanne først. Avkjøl før du bruker dem.) Dekk med plastfilm og sett blandingen i kjøleskapet i en times tid.

Skjær kakene i mindre biter (ca. 4 x 4 cm).

Tips: Kaken blir ekstra god av å stå noen timer i kjøleskap, og kan derfor med fordel lages dagen før.

Takk, Franciska, for genial oppskrift som kommer til å gi oss masse lykke!

hytteinspirasjon_07

Oppskrift og foto: Franciska Munck-Johansen

Les også: Drømmekake

Lagre

Lagre

6 svar til “Brownies uten stekeovn”

  1. Tilbaketråkk: God mat, også til sjøs!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: