Dette er den aller beste eplekaken, synes jeg! Det er alltid så tilfredsstillende å lage den første kaken av epler fra egen hage. Mandler passer perfekt i eplekake. Knus dem med stavmikser til du får fint mel.

Du trenger:

 

  • 6-8 epler
  • 400 g hvetemel
  • 200 g mandler
  • 400 g smør
  • 400 g sukker
  • 6 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • kanel og sukker
  • melis til pynt

Slik gjør du:

Mal mandlene. Rør sammen litt sukker og kanel i en bolle. Skrell eplene og skjær i tynne båter. Vend eplebitene inn i sukker og kanel-bandingen. Rør sukker og smør hvitt og luftig i kjøkkenmaskin. Ha i ett egg av gangen mens du rører. Ha i mel, vaniljepulver, bakepulver og malte mandler. Ha røren i smurt kakeform og dytt eplebitene ned i kakedeigen. Strø sukker og kanel på toppen. Du kan også godt strø over noen hakkede mandler for litt crunch. Stek på 180 °C i en time, eller til du kan stikke en strikkepinne ned i kaken og den kommer tørr opp igjen. Sikt melis over kaken som pynt. Vil du ha mønster, legg en form på kaken før du strør.

eplekake me mandler

Flere kaker? Sjekk disse:

Epler til overs? Hva med dette:

PS! Skal du arrangere barnebursdag, kan du bruke eplene til å lage kult godis! Sjekk her.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: