Søndagens spøkelsesbursdag var min fjerde i rekka, så nå anser jeg meg snart som fullblods ekspert! Det var husets nybakte niåring som feiret denne gangen, med 18 skummelt antrukne gjester med varierende nifshetsgrad, men høyt lydnivå som fellesnevner.

Ennå er det kanskje ikke min siste barnebursdag med dette temaet, og det synes jeg er topp. Det har sine fordeler, nemlig, i forhold til mange andre kreative temafester for barn som fort ender med å bli uhorvelig dyre. Temaet passer for både jenter og gutter, og man kan bruke de samme klærne som til Halloween. Her er noen smarte og veldig enkle tips jeg har hatt suksess med!

IMG_6321

Disse spydene er enkle og morsomme, og barna kan være med på å lage dem. Spøkelseshodene er laget av store marshmallows. Bruk saks og klipp to snitt, ett til øyne og ett til munn. Sett i øyne og evt oppklippet lakrissnor til tenner, det siste kan droppes – det ser ut som en munn uten også. Alle ansiktene får ulike uttrykk – nesten fascinerende hvilke personligheter som kan dukke opp der! Eplemunnene er laget av eplebåter med mini marshmallows mellom. Begge deler tredd rett på grillspyd av tre. Barna synes alltid dette er gøy – og jaggu spiser de eplene også… Øynene får du kjøpt blant annet på Cacas.

12696223_10153830804125549_1906023559_n

Noe av festpynten er gravet frem fra barnas lekekasser, sånn som flaggermus og andre gummidyr. Det er jo også greit med hodeskalletrenden som hersket i årevis, den har (om ikke annet) gitt meg masse spøkelsespynt! Papirvimplene som er helt hvite har jeg fått av min venninne Ina for flere år siden, og de er geniale: passer til alle typer fester for voksne og barn. Denne gangen var det bare å henge svarte ballonger i dem, så ble de topp for nifse feiringer.

12650482_10153332648562513_1278031843_n

En spøkelsesbursdags-selfie må selvsagt til! Det blir litt ekstra gøy når de voksne kler seg ut også. En parykk, jukseblod og vanlig sminke gjør mye! Josteins blåveis er laget med mitt vanlige sminkeskrin, ferdig på et minutt.

IMG_6322

I spøkelsesbursdag drikker man ikke brus, man drikker blod med sprøyte. Her sparer de voksne noen kroner, og barna har det supergøy! Fyll rød saft i en stor bolle (jeg bruker en stor champagnekjøler). Kjøp en haug av store doseringssprøyter på apoteket, og gi barna hver sin. De fyller selv «blod» i sprøytene og drikker.

12696073_10153830811715549_995138283_n

Mie er skummel flaggermus!

 

IMG_6405

Jeg har etter hvert kjøpt noen skjeletter og spøkelser blant annet på Nille, men dette her lager du kjapt selv med et gammelt laken, en ballong og en sprittusj. Danser fint av seg selv i rommet om den får henge fra taket!

12713924_10153833434290549_9028084_n kopi

Menyen er variert, og består blant annet av av selvdød blekksprut (oppklippede grillpølser) og hjernemos (potetstappe), og oppå har man ikke ketsjup, men babyblod. Etikettene på ketsjupflaska går lett av så du kan skrive på flaska med sprittusj eller lime på ditt eget bilde.

IMG_6369

Jeg ganske kreativ, og jeg er veldig glad i å lage mat, men både oppfinnsomhet og skaperglede, og ikke minst evner, svikter fullstendig når det kommer til baking. Jeg husker skuffelsen i øynene til eldstemann den første og eneste gangen jeg prøvde meg på en kreativ kake, formet som sjørøverskute. Det så ut som en bombet by, der seigmennene druknet fortvilet i en glasur av kvikksand. Nå strekker jeg meg til muffins – til nød (og selv da overlater jeg det helst til Jostein). Men man kan alltids slenge på noen lakrisflaggermus!

IMG_6399

Blodsporene som leder inn til huset er tråkket opp på papir med rød vannmaling. Barna skjønner jo med en gang at her har det skjedd noe virkelig skummelt..

Skoene mine er litt for store for Mie ennå. Heldigvis!

Og så kommer det viktigste tipset av dem alle, og dette er en absolutt regel for vår del: Verter og vertinner for spøkelsesbursdager blir alltid premiert med god voksenmat og vin når hovedpersonen er i seng. Dette er et ufravikelig krav!

12659603_10153830814315549_1703754858_n

Juhu og ramsalte grøss fra meg!

(Jeg er blond igjen nå.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 svar til “Skummel fest”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: