Det hersker en aldri så liten skrei-obsession i heimen om dagen. Og hvorfor i all verden stoppe når leken er er så god? Her er det aller enkleste du kan lage med sesongens beste råvare, en super måte å glede og imponere eventuelle gjester på. Dessuten kjapt, billig, sunt, trendy og lekkert. Ceviche er rett og slett den perfekte forrett!

Du kan lage ceviche med annen fisk også, så klart, for eksempel vanlig torsk eller laks, og blande med de typene grønnsaker og urter du vil. Grunnprinsippet er god, fersk fisk og lime. Fisken skal «koke» i limemarinade (syren setter igang en kjemisk reaksjon som gjør at fiskekjøttet blir hvitt, på samme måte som når du steker det). Fiskens tid i marinaden avgjør hvor godt «kokt» den blir. Gi den minst 15 minutter og opp til fire timer, ettersom hvor store fiskebitene er og hvor bearbeidet du ønsker fisken.

Ceviche med skrei og mango

Du trenger:

(Til 4 personer)

 • 400 g skreifilet, gjerne loin
 • 2 lime
 • 1 chili
 • 1 mango
 • 2 ss hakket koriander
 • 3 ss god olivenolje
 • 1 vårløk
 • 4 salatblad til «skåler»
 • 1 ts sukker
 • salt og pepper
 • friske urter eller spirer til pynt
Slik gjør du det:
Skjær fisken i små terninger.  Ha den i en liten bolle og hell over limesaft, sukker, salt og pepper. Finhakk chili og vårløk og ha i bollen. Rør alt sammen. Sett fisken kaldt til den skal serveres. Noen heller av marinaden før de serverer ceviche, det blir opp til deg. Skjær mango i biter, og bland inn sammen med hakket koriander før servering. Legg et salatblad på hver tallerken og fordel cevichen oppi. Pynt med urter eller spirer, og krydre med salt og pepper. Ferdig!

NB. Bruker du villfisk til ceviche, bør den fryses i ved minust minus 20 grader i et døgn før du bruker den. Det gjør at eventuelle parasitter dør.

img_4734
Den enkleste forretten du kan lage!

Drikketips: Til ceviche passer det godt med kald øl, eller tørr hvitvin, for eksempel Riesling. God middag!

Se også:

Forretter du imponerer med

Helt rått! Poke med laks

Tataki av tunfisk

Carpaccio med hvalkjøtt

6 svar til “Verdens enkleste forrett”

 1. Tilbaketråkk: Helt rått! Poke med laks
 2. Tilbaketråkk: Carpaccio med hvalkjøtt
 3. Tilbaketråkk: God mat, også til sjøs!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: