Dette her er så godt at det er helt latterlig. Vi har blitt fullstendig frelst på tataki i det siste, og har laget denne godsaken på flere forskjellige måter og ved pinlig mange anledninger. Må prøves!

Tataki er fisk som er lynstekt på sterk varme slik at den har stekeskorpe på utsiden, men er rå inni. For dem som synes sashimi (helt rå fisk uten ris) er for…. ja, rått (jeg nevner ikke navn her, men kjæresten min er blant disse), er dette en vennligere variant. Fisken skal dyppes i saus og rulles i sesamfrø og eventuelt koriander før servering. Ponzusaus er perfekt tilbehør!

Det er jo ikke alltid man får tak i tunfisk, og da er det ikke noe problem å bruke laks til denne retten.

tataki
Latterlig enkelt, og latterlig godt!

Du trenger:

Til tataki:

Et passe stykke tunfiskfilet, ca 300 g

1 dl sesamfrø

1 hel frisk koriander

Olje til steking

Til sausen:

0,5 dl soyasaus

0,5 dl hoi sin

2 ss flytende honning

1 lime

2 ss riseddik

2 ss revet ingefær

1 chili

2 hvitløksfedd

5 ss hakket koriander

Til servering:

1 fennikel

Sitronsaft

Koriander

IMG_4785

Slik gjør du:

  1. Rens chili, ingefær og hvitløk. Fjern frøene fra chilien. Finhakk chili og hvitløk og riv ingefær. Bland sammen med resten av ingrediensene. Sett kaldt og la stå en stund, gjerne noen timer så smakene får smeltet godt sammen.
  2. Skjær fisken i passelige stykker som gir deg pene skiver. Fres i varm olje bare såvidt på hver side, følg med så det ikke blir for mye. Husk at fisken skal være rå i midten.
  3. Ha litt av ponzusausen på en flat tallerken, og sesamfrø på en annen. Vend fisken i sausen, og deretter i sesamfrø. Skjær i serveringsbiter.
  4. Skjær fennikel i fine serveringsbiter og vend i sitronsaft. Legg en remse med fennikel på hver tallerken. Server fisken oppå. Strø litt fersk koriander over det hele, og server sausen ved siden av i en liten skål eller et eggeglass.

Og dett var dett! Dette er en supertakknemlig rett når du har gjester, for alt kan gjøres klart før gjestene kommer, bare tallerkenene får stå kaldt. Lykke til og kos dere!

Lagre

13 svar til “Tataki av tunfisk”

  1. Tilbaketråkk: Fett i pappen
  2. Tilbaketråkk: Carpaccio med hvalkjøtt
  3. Tilbaketråkk: God mat, også til sjøs!
  4. Tilbaketråkk: Spaghetti med sjømat
  5. Tilbaketråkk: Verdens enkleste forrett

Legg igjen en kommentar