Torsk saltimbocca med soyasmør

Skroll ned til innholdet

– Jeg vil ha skrei, sa Jostein. Det var det tomt for på butikken, men torsk hadde de. Jeg hadde allerede låst meg på en italienskinspirert fiskemiddag, så slik ble det. Denne retten er enkel og full av deilige smaker, og kan tilberedes både i panne og i ovn. Soyasmøret blir det lille ekstra for denne retten, så ikke dropp det. Det er superenkelt å lage!

IMG_3546

Saltimbocca er en italiensk rett som egentlig lages med kalv. Det får bli en annen dag, i dag sto fisk på gubbens ønskeliste. Den salte skinken gjør underverker med fisken!

Torsk saltimbocca
 • 4 små fiskefileter
 • 12 skiver serranoskinke
 • 4 blader frisk salvie
 • 1 ss olje
 • 1 pakke spinat
 • Cherrytomater (ca 20 stk)
 • En neve oliven
 • 1 hvitløksfedd
 • 2 ts kapers
 • Litt frisk timian

Pakk fiskefiletene inn i skinken med et blad salvie per pakke. Vask og tørk spinaten og vend den i olje og presset hvitløk i en ildfast form. Legg fiskebitene på spinatsengen. Fyll formen med oliven, tomater og kapers. Hell soyasmør over og stek i ovnen på 220 grader i ti minutter. Du kan også steke alt hver for sefg i stekepanne, fiskebitene skal da ha ca 2-3 minutter på hver side. Drypp soyasmøret over underveis.

Soyasmør
 • 100 g usaltet smør
 • 1/2 dl soyasaus
 • 1 sjalottløk
 • 1 cm revet ingefær
 • Saften av 1/2 lime

Finhakk ingefær og sjalottløk. Brun smøret i en liten kjele til det har fin, gyllen farge. Ta kjelen av platen og la smøret kjøle seg ned i et par minutter. Sil smøret og bland inn resten av ingrediensene. Hell smøret over fisken før/under steking.

Til dette spiste vi saltbakte småpoteter og surrede asparges og aspargesbønner med et dryss parmesan. En risotto eller potetmos med en enkel, grønn salat vil også passe godt til dette.

Vin til maten? Sjekk ut Gérard Bertrand Réserve Speciale (varenr 36326, kr 123). En saftig, middels fyldig og fast rødvin med toner av solbær og urter. Flott vin for pengene, som skapt for både torsk og middelhavsmat.

Flere fiskeoppskrifter? Hva med disse:

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: