Finner du breiflabb i fiskedisken, kast alle opprinnelige middagsplaner og begynn handleturen på nytt!

Breiflabb er uten tvil min favorittfisk, og en yndet rett når vi har middagsgjester. Feit og fast i kjøttet, anvendelig og alltid like god. Så hvorfor ikke servere den til en annen av favorittrettene mine, nemlig sopprisotto, tenkte jeg. Jeg slang på noen grønne saker også og la det hele på en seng av sautert spinat, men det kan du selvfølgelig droppe.

Breiflabb med sopprisotto på spinatseng
IMG_1972
Veldig, veldig godt! Rett og slett.

Til 4 personer trenger du:

 • 600 g breiflabb
 • 2 dl arborioris
 • 3 sjalottløk
 • 1 ss olivenolje
 • 3 ss smør
 • 2 hvitløksfedd
 • 1 dæsj (ca 1/2 dl) hvitvin
 • 200 g fersk sopp (jeg brukte kantareller)
 • 1/d l hønsebuljong
 • 50 g parmesan
 • 2 poser fersk spinat
 • Evt. ferske grønnsaker (jeg brukte asparges og aspargesbønner)
 • Noen ristede pinjekjerner

 

Slik gjør du det:

Sopprisotto: Skrell og finhakk sjalottløk og 1 hvitløksfedd og surr det blankt i olje. Ha i risen og la den surre med i noen minutter til den blir blank. Hell på hvitvin og kok alt inn. Tilsett sopp. Ha i kyllingbuljong litt og litt, la den koke helt inn mellom hver gang du heller i på nytt. Fortsett ca 20 minutter, da skal risen ha passelig konsistens (smak til). Ha i smøret, revet parmesan og smak til med salt og pepper.

Breiflabbmedaljonger: Skjær fisken i passelige porsjoner/medaljonger. Stek i smør på varm panne til fisken er gyllen, og etterstek i 2-3 minutter på hver side til medaljongene er såvidt gjennomstekt. Ikke stek for lenge.

Sautert spinat: Ha smør og ett hvitløksfedd i varm panne. Vask evt spinaten og ha av vannet. Ha spinaten i pannen og stek til den blir myk. Fjern hvitløksfeddet. Krydre med salt og pepper.

Grønnsaker: Knekk av det ytterste leddet på aspargesen (der det brekker naturlig). Hvis de er store/trevlete kan du skrelle dem nederst med potetskreller (jeg liker å gjøre dette stort sett uansett, men det er litt snobberi). Kok i noen få minutter i lettsaltet vann (avhengig av tykkelse, ikke kok for lenge). Ha i aspargesbønner det siste minuttet. Avkjøl med en gang så de ikke fortsetter kokeprosessen.

Legg en porsjon sautert spinat på hver tallerken, fortsett med sopprisotto, så grønnsaker, og breiflabbmedaljongene på toppen. Krydre med salt og pepper. Jeg slang på noen ristede pinjekjerner i tillegg, men det er på ingen måte noe must.

IMG_1963

Veldig god middag eller festmat! Siden alt her bør serveres så rykende ferskt som mulig må du muligens multitaske litt underveis (evt. være to på kjøkkenet), men det er absolutt overkommelig. Lover!

Se også:

Carpaccio av steinsopp

Fisk- og skalldyrsuppe

 

8 svar til “Breiflabb med sopprisotto”

 1. Tilbaketråkk: Hvitviner du vil elske
 2. Tilbaketråkk: God mat, også til sjøs!
 3. Tilbaketråkk: Gratis lykke!
 4. Tilbaketråkk: Skogsoppsuppe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: