Har du funnet sopp og lurer på hva du skal gjøre med den? Denne litt sunnere vrien på risotto smaker fantastisk! Den er perfekt tilbehør til kylling eller fisk, eller som vegetarrett alene med en grønn salat ved siden av.

Du trenger:

(Til 4 personer som tilbehør)

 • 300 g byggryn
 • 2 sjalottløk
 • 1 dl tørr hvitvin
 • 3 ss olivenolje
 • 1 hvitløksfedd
 • 300 g renset steinsopp (eller annen skogssopp)
 • 300 g asparges
 • 3 ss smør
 • 3 dl hønsebuljong (eller grønnsaksbuljong om du vil ha ren vegetarrett)
 • 1 dl revet parmesan
 • salt og pepper

Slik gjør du:

Legg byggrynene i vann. Fres hakket løk i olje. Tilsett hvitvin og kok inn. Skyll byggrynene og ha dem i gryta. Hell over buljong så den dekker grynene og kok under lokk i 20 minutter. Rens og del opp sopp og asparges. Stek soppen i smør i en stekepanne og smak til med salt og pepper. Surr aspargesbitene med til slutt. Pass hele tiden på at det ikke tørker ut i kjelen, tilsett i så fall mer væske. Når byggrynene er møre, hell av eventuell overflødig væske. Rør inn smør og halvparten av parmesanen og tilsett sopp og asparges. Smak til med salt og pepper (forsiktig med saltet, det er mye salt både i osten og buljongen). Ha i sopp og asparges og strø resten av parmesanen på toppen.

byggotto med steinsopp

PS! Les mer om sopp her!

Flere oppskrifter med skogsopp finner du her:

 

 

2 svar til “Byggotto med steinsopp og asparges”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: