Denne saftige og smakfulle burgeren sto øverst på ønskelista da eldstesønnen (14) i heimen skulle velge seg bursdagsmiddag. Jeg kan melde om at ingen i familien var direkte motstandere av valget … Jeg laget burgerne med like deler karbonadedeig og kjøttdeig av svin. De blir nydelig saftige og enkle å grille på den måten, og barna liker dem ekstra godt. Server gjerne med hjemmelagde, grove hamburgerbrød.

texmexburger

Du trenger (til 6 sultne personer, les: tenåringer):

 • 1 pakke (ca 400 g) karbonadedeig
 • 1 pakke (ca 400 g) kjøttdeig av svin
 • 1 rødløk
 • 1 egg
 • 2 ss potetmel
 • 1/2 bunt koriander, hakket
 • 2 hvitløksfedd
 • 1 rød chili
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper

Slik gjør du:

Hakk løk, chili, koriander og hvitløk. Bland alle ingrediensene godt sammen og form fine hamburgere med hendene. For å gjøre det enklere å grille burgerne, kan du godt forsteke dem i litt smør og olje på stekepannen først, så de har litt stekeskorpe på hver side. Grill burgerne på varm grill og smelt gjerne cheddar på toppen.

Legg opp burgere og brød med syltet agurk, tomatsalsa, rødløk, tomat, avokado og sprø salat. Server gjerne søtpotetfries med aïoli ved siden av.

PS! Aïoli lager du lett:

 • 1 egg
 • 4 dl raps- eller solsikkeolje
 • 1 ts sennep
 • 1 ts hvitvinseddik
 • 3 hvitløksfedd
 • salt og hvitt pepper
 • evt. litt chiliolje

Det er best om alle ingrediensene (inkludert egget og sennepen) har samme temperatur. Ha alt i en sylinderformet bolle (slike som hører med til stavmiksere), ha i oljen til slutt. Sett stavmikseren ned i bollen, kjør på full guffe mens du fører stavmikseren opp og ned noen ganger til du har fått en jevn majones. Du kan godt blande inn litt chiliolje til slutt. Perfekt å dyppe søtpotetfriesen i! God middag!

Se også disse favorittene til barna:

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: