Søtpotetfries er snacksen sin, det! Nydelig tilbehør som gjør stas på middagen. Perfekt følge til hamburger eller kylling, og supert på tapasbordet. De er ikke så vanskelige å få til, og du trenger ikke frityrgryte. Ikke trenger du å bruke masse fett, heller!

Du trenger:

(til to personer)

  • 1 søtpotet
  • 1 ss olje
  • 1 ss maisenna
  • Flaksalt

Slik gjør du:

Skrell søtpoteten og skjær den i jevnstore staver. Legg bitene i kaldt vann og sett i kjøleskapet. Jo lenger, desto bedre. Sett ovnen på 235 grader varmluft. Hell vannet av søtpotetene og tørk av dem med tørkepapir. Bland maisenna og olje og vend potetbitene rundt i blandingen. Ha på en raus klype flaksalt. Legg potetbitene på stekebrett med bakepapir. Sørg for at det er avstand mellom bitene. Stek i 10- 15 minutter. Snu bitene og stek i 10 minutter til. Skru av ovnen og åpne døren et hakk, og la stå 5 nye minutter. Serveres varme, gjerne med en god aïoli ved siden av.

IMG_3271

Psst! Flere oppskrifter med søtpotet? Sjekk her:

 

3 svar til “Søtpotetfries”

  1. Tilbaketråkk: Marokkanske kjøttboller

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: