Lammecarré med rødvinssaus og bakte søtpoteter og rødbeter

Skroll ned til innholdet

Jeg ELSKER lammecarré! En helt fantastisk deilig råvare, som jeg ofte tyr til når vi får gjester. Og får man ikke gjester, sørger denne middagen for at det blir fest uansett!

Siden kjøttet går så raskt å tilberede, er det en veldig takknemlig måte å lage gourmetmat på uten å slite seg ihjel på kjøkkenet. Sammen med grønnsaker som «lager seg selv» i ovnen blir dette en enkel rett, men beregn god tid på sausen. Den må få god nok tid til å koke inn. Du kan godt lage den på forhånd og bare varme den før servering. Skal jeg servere til mange gjester, hender det at jeg krydrer og bruner kjøttet på forhånd også, slik at det bare er tiden i ovnen som gjenstår.

IMG_3036
Rødvinssaus
 • 1-2sjalottløk
 • 4 dl rødvin
 • 4 dl kjøttkraft (gjerne av lam)
 • 75 g smør
 • Salt og pepper

Finhakk sjalottløk og stek den blank. Hell på rødvin og kok inn til kvart mengde. Vær tålmodig! Konsistensen skal bli tykk og deilig før du har i kraft. Når du er førnøyd, ha i kraft og reduser sausen til halv mengde. Kjør sausen med stavmikser. Rør inn smør til slutt, og smak til med salt og pepper. Vil du ha en syrligere saus kan du ha i litt balsamicoeddik.

 

Lammecarré

Du trenger:

 • 1 kg lammecarré
 • 2 hvitløksfedd
 • Frisk rosmarin
 • Salt og pepper
 • 1 ss olje
 • 1 ss smør

Snitt ruter i fettsiden på carreen. Hakk hvitløk og gni kjøttet inn med salt, pepper og hvitløk. Varm olje og smør i stekepanne og brun kjøttet på alle sider. Legg det i ildfast form. La kjøttet hvile før du setter det i ovnen, minst et kvarter. Stek på 150 grader i 20 minutter. La kjøttet hvile på benken 15 minutter før du skjærer i porsjonsstykker.

Bakte grønnsaker
 • 1 stor søtpotet
 • 6 rødbeter
 • 100 g chèvre
 • 1 ss olje
 • salt og pepper

Skrell grønnsakene og skjær dem i biter. Vend bitene i olje og krydre med salt og pepper. Legg i ildfast form. Stek på 200 grader i 20 minutter. Ta ut brettet og smuldre osten over grønnsakene. Sett inn i ovnen igjen og stek i 10 minutter til.

Til dette serverte jeg også litt grillet squash. Nydelig!

God helg!

PS! Flere retter med lam finner du her:

Rødvin til maten? Sjekk her: Rødvin + lam = sant!

 

4 svar til “Lammecarré med rødvinssaus og bakte søtpoteter og rødbeter”

 1. Tilbaketråkk: Søtpotetfries

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: