Grillet lammecarré med fylte pepperfrukter

Skroll ned til innholdet

Når du vil grille det beste av det beste! Lammecarré på grill er bare fantastisk, og de fylte, små pepperfruktene med ostefyll og bacon blir fort din nye favoritt.

Vi hadde med oss vår kjære kokkenabo Simona på båttur i helgen. Vi vet jo fra før at hun og jeg egentlig ikke burde sendes på butikken sammen. Vi har nemlig en tendens til å gå lettere bananas! Euforiske raser vi rundt mellom hyllene og er skjønt enige om at bare det beste av det beste av råvarer er godt nok. Vi bobler over av kulinariske ideer, noe som ikke nødvendigvis er supergodt forenlig med båtens knøttlille kjøleskap. Heldigvis har vi litt ekstra kjøleplass i dørken…

Vel framme på en av de tullete vakre Koster-øyene begynte moroa. Litt bobler i glasset, musikk på anlegget og så kose seg med matlaging med verdens beste utsikt. Avbrutt av et par badepauser. Blir det bedre enn det? Ikke noe særlig. Ikke for meg.

Du trenger:

(til fire personer)

 • 1 pakke lammecarré
 • 1/2 hvitløk
 • 1 ts dijonsennep
 • Frisk rosmarin
 • Litt matolje
 • 2 ss smør
 • salt og pepper
 • Ca 10 små poteter
 • 6 pepperfrukt
 • 1/2 pakke kremost, gjerne med urtesmak
 • 6 skiver bacon
 • 2 vårløk
 • Grønnsaker etter smak

 

Bland olje, presset hvitløk, sennep og rosmarin og pensle lammet. La det gjerne ligge litt i krydderblandingen.

IMG_6059

Simona hadde forelsket seg i de ostefylte små pepperfruktene da hun var i USA nylig. De smaker rett og slett fantastisk, og er superenkle å lage! Skjær de små fruktene åpne på langs og fjern frøene. Fyll dem med kremost. Vi brukte Philadelfia med urter og hvitløk.

476c46b5-8a5c-4bad-ad23-a1b7f50c69d0

Surr baconskiver rundt pepperfruktene. Surr gjerne inn friske urter, for eksempel rosmarin.

d1e2b4f9-f2ca-4676-a28a-0344ffdfe215

Grill de baconsurrede pepperfruktene til kjøttet er gyllent og osten smeltet.

Små aluminiumspakker med poteter og grønnsaker er nydelig til all slags grillmat. Skjær potetene i små biter, så går det ganske fort på grillen. Sleng i de grønnsakene du vil ha. Vi gikk for løk, fennikel og vårløk. En smørklatt og litt friske urter, salt og pepper garanterer suksess. Bruk tre lag med folie per pakke. Ikke ha i for mye, lag heller flere pakker.

IMG_6051

Grill lammecarretene hele i ca 12 minutter, snu dem ofte. La dem hvile litt på fjøla før du skjærer dem i skiver. Hvor lang tid potetene tar avhenger av potettype og størrelse på bitene. Har du dårlig tid kan du koke potetene halvferdige først. Vi brukte ferskpoteter, og da går det ganske fort, er du i tvil åpner du bare pakkene og sjekker.

288325e3-dafe-4982-a9d5-98395be12cc4
Sanseløst digg grillmiddag!

Nyt sommervarmen og disse fantastiske kveldene som bare varer og varer! Ses snart!

Flere oppskrifter med lam finner du her:

PS! Sjekk også disse godbitene!

 

3 svar til “Grillet lammecarré med fylte pepperfrukter”

 1. Tilbaketråkk: God mat, også til sjøs!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: