Kamskjell og asparges med soyasmør og sellerirotkrem

Skroll ned til innholdet

Sommertallerkenen som har alt! Vi går litt bananas når de hvite aspargesene dukker opp i butikkhyllene, og spiser det så ofte vi bare kan. Induksjonstoppen vår er ødelagt om dagen, men heldigvis fikk vi låne en bærbar kokeplate som redder oss til noen finner det for godt å stikke innom med verktøykassa. Med andre ord – vi må klare oss med ett bluss om dagen. Ingen grunn til å la det ødelegge matgleden. Den gode nyheten: du kan fint  lage dette på små sommerkjøkken, som for eksempel i båt (jeg bare nevner det).

Kamskjell og asparges er perfekt sammen! Med en deilig sellerirotkrem og soyasmør blir dette en mettende rett med deilig umamismak. Vi flesket til med litt sprøstekt bacon og tigerreker attpå. Det er på ingen måte noe must. Med noen sprø grønnsaker ved siden av og friske urter har du uansett en fargerik rett som også gir litt krønsj. Du trenger ikke alle elementene for at dette skal bli skikkelig snadder. Bruk det du har av grønnsaker, urter og tilbehør.

IMG_4816

De hvite aspargesene jeg fant denne gangen var gigantiske. Se an koketiden etter størrelse.

Sellerirotkrem
 • En bit sellerirot
 • Melk
 • Et par spiseskjeer kremost naturell
 • Salt og pepper

Skrell selleriroten og skjær i små terninger. Kok på middels varme i melken til bitene er møre. Bland inn kremost og kjør stavmikseren (eller bruk stapper) til du har en jevn krem. Smak til med salt og pepper.

Soyasmør
 • 1 sjalottløk
 • 1 hvitløksfedd
 • 1/2 cm ingefær
 • 1/4 chili
 • 3 ss smør
 • 2 ss soyasaus
 • Friske urter etter smak (for eksempel gressløk og persille)

Skrell og hakk løk, hvitløk, ingefær og chili. Brun smøret, bland inn resten av ingrediensene og kok til en god saus.

Knekk av den nederste trevlete biten av aspargesene og skrell dem. Kok i godt saltet vann, de hvite først, til de kjennes myke når du stikker en kniv i dem (koketiden avhenger av størrelsen). De grønne trenger minimal koketid, så ha dem i på slutten.

Sprøstek bacon om du vil ha det. Brun smør i varm panne og stek kamskjell og/eller tigerreker. Kamskjellene skal bare såvidt innom panna, et minutt på hver side er nok. Tigerrekene trenger et par minutter på hver side. Hell over rekene en blanding av smør, hvitløk og urter.

Dander asparges, sellerirotkrem, skjell, skalldyr og grønnsaker på tallerkenen og hell varmt soyasmør over. Pynt med friske urter og eventuelt spiselige blomster. Dig in!

IMG_4804.jpg

Se også:

5 svar til “Kamskjell og asparges med soyasmør og sellerirotkrem”

 1. Tilbaketråkk: God mat, også til sjøs!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: