Det er stort sett bare en matrett som får meg til å stønne av nytelse. Østers.

Jeg er blant dem som kunne spist ubegrenset med det, jeg får ikke nok av smaken. Så når jeg får servert en eller to som forrett, er det alltid minst tre for lite. Jeg elsker dem naturell, eventuelt bare med noen dråper sitron eller tabasco. Jeg har eksperimentert med østers i suppe, gratinert og med forskjellige typer garnityr. Opplevelsen min når jeg serverer østers til gjester, er at de fleste finner delikatessen enklere å våge seg på når den er en smule tilberedt. Her er en variant med smak av østen, som mange vil like!

Østers japonaise

 

IMG_6271
Nesten for godt til å være sant!

Slik gjør du det:

Åpne østersene og hell av væsken. Lag nøttesmør (smelt smøret på så sterk varme at det blir brunt, men ikke brent). Bland sammen med presset hvitløk, finhakket ingefær, hakket chili, persille, presset sitronsaft og soyasaus etter smak til en god saus. Hell over østersene, og ha litt revet agurk på toppen.

Les også:

 

 

5 svar til “Østers japonaise”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: