Søtt, salt, skarpt og syrlig. Sjukt godt!

Skroll ned til innholdet

Jeg har dilla på salater der man kombinerer alle smakene ved å bruke søte frukter sammen med skarpheten fra løk eller vårløk. De er fantastiske til de fleste typer kjøtt- og fiskeretter.

Denne middagen her vil både barn og voksne like, og den er ikke det spor komplisert å lage. Svinekam finner du i kjøttdisken i mange butikker nå, det er billig mat som lager seg selv. I grunnen er det jo bare en forvokst sommerkotelett, et kjøttstykke med dårlig rykte. Men rykter bryr jeg meg som kjent ikke om, så her er hva jeg synes du skal gjøre med den:

IMG_6563.JPG

Senneps- og honningglasert svinekam med ananassalsa

Du trenger:

1 røkt svinekam

2 ss honning

1-2 ss sennep (dijon eller sennepspulver i gul boks)

1 ananas

2-4 vårløk etter smak

1 chili

1/2 granateple

1 sitron

salt og pepper

Bruk en skarp kniv og snitt opp svoren på kjøttet. Gni inn svinekammen med honning, olivenolje og sennep (lettest å gjøre med hendene synes jeg). Krydre med salt og pepper. Bruk steketermometer, still inn på 68 grader. Sett midt i ovnen på 175 grader til kjøttet er ferdig (ca to timer). La kjøttet hvile litt på benken før du skjærer opp. Jeg hadde på litt timian før servering, det er på ingen måte noe must.

Skjær opp ananas i passende biter (du kan selvfølgelig bruke ananas fra boks også). Hakk vårløk og chili (uten frø) og bland sammen. Hell over saften av en hel sitron. Skrap ut frø av granateplet og ha på toppen. Bland sammen og krydre med salt og pepper.

Jeg lover, det søte og skarpe fra ananassalsaen blir perfekt sammen med det salte svinekjøttet! Sunn er denne middagen også, dessuten.

IMG_6549IMG_6567

God middag!

IMG_6570.JPG

4 svar til “Søtt, salt, skarpt og syrlig. Sjukt godt!”

  1. Tilbaketråkk: Ung, frisk og rosa
  2. Tilbaketråkk: 3 geniale salater

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: