Disse salatene har til felles at de inneholder søt frukt, som jo ellers gjerne ikke slipper til i salatbollen annet enn til desserten. Jeg elsker slike salater, og de er perfekt til både kjøtt og fisk, og særlig til grillmaten som vi har så mange deilige kvelder med foran oss. Dessuten gir de herlige vitaminkick som kanskje kan bidra til å jage vekk sesongens siste forkjølelse (jeg er selv angrepet, makan til frekkhet!).

IMG_6578

Denne varianten er nydelig til all slags grillmat, og super til laks!

Mangosalat med avokado

Skjær mango og avokado i skiver, hakk rødløk og chili uten frø og ha oppi, skvis over saften av en halv sitron og raust med fersk koriander. Krydre med salt og pepper.

IMG_6567

Ananassalsa med granateple

Denne har jeg skrevet om før, den var tilbehør til denne middagen med helstekt svinekam, men her er den igjen – perfekt til særlig litt salt/røkt kjøtt.

Skjær opp ananas i passende biter (jeg brukte fersk, men du kan bruke ananas fra boks også). Hakk vårløk og chili (uten frø) og bland sammen. Hell over saften av en hel sitron. Skrap ut frø av granateplet og ha på toppen. Bland sammen og krydre med salt og pepper.

IMG_5906

Til slutt denne godbiten med appelsin og avokado, nydelig til det meste og perfekt til lammekjøtt!

Appelsin- og avokadosalat

Skrell appelsiner og avokado og skjær i skiver. Bland med strimlet rødløk og koriander. Hell over saften av en halv sitron. Krydre med salt og pepper. Denne her kan du godt ha fetaost på også, for ekstra deilig smak av Middelhavet. Supergodt, jeg lover!

Det er forøvrig virkelig på tide at jeg kjøper meg et ordentlig kamera – mobilbilder blir altså ikke det samme! Jeg lover å skjerpe meg. Snart.

6 svar til “3 geniale salater”

  1. Tilbaketråkk: God mat, også til sjøs!
  2. Tilbaketråkk: Halleluja: Våren kommer!
  3. Tilbaketråkk: Helt rått! Poke med laks
  4. Tilbaketråkk: Karibisk kyllinggryte
  5. Tilbaketråkk: Langtidsstekt kylling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: