Det er mange fordeler ved å bo på bygda. Selv jeg, oppvokst i, og med stor kjærlighet til, Oslo, vet det. Landlige omgivelser, vakker natur, roligere tempo. Og en lokalavis. Jeg har nylig, sammen med venninne og blogger Bjørg Hexeberg, blitt intervjuet av Varingen, som er lokalavisen i Nittedal og Hakadal. Som journalist er det alltid litt merksnodig å være på andre siden av notatblokka. Men utrolig hyggelig å være funnet verdig! Siden Varingen  har betalingsmur, har jeg fått lov til å publisere intervjuet på egen blogg. Her er det, ført i pennen (og fotografert) av journalist Kristin Haagensen!

en.jpg

Mai Eckhoff Morseth er åpen om ting mange andre holder for seg selv. – Det er et bevisst valg, sier hun. (Foto: Kristin Haagensen).

 

Livsnyter og åpenhetsforkjemper
Mai Eckhoff Morseth blander dypt personlige innlegg med lett underholdning. Som veteran i magasinbransjen har hun alle forutsetninger for å lykkes med sin blogg.

På bloggen kan man tydelig se at denne dama er proff til fingerspissene med å skape spennende innhold og å skrive fengende. Bloggen startet opp 1. februar. Bakgrunnsfilosofien for «Enkle gleder», som bloggen heter, er at stoffet skal være en blanding av lett og noe tyngre stoff. Du finner tips om mat, vin og interiør, men også personlige innlegg der Mai deler av sine innerste tanker.

 

Fortalte om mobbing

I det innlegget som er mest lest og delt til nå, forteller Mai hvordan hun ble mobbet i barndommen. Dette ble blant annet plukket opp av Dagsavisen og KK, og er lest av over 16000 bare på bloggen. Et åpent brev til Mai som 7-åring, 13-åring og 16-åring.

«Det er mange ting jeg skulle ønske du visste. Egentlig var du bra nok hele tiden. Du trengte ikke å tilfredsstille alle andre hele tiden, løpe rundt etter anerkjennelse og aksept uten å kjenne etter hvordan du hadde det. Du trengte ikke ta til takke med noen som bare ville bruke tid sammen med deg for egen vinnings skyld«, skriver hun i brevet til seg selv. Mai fikk mange tilbakemeldinger fra folk som kjente seg igjen. En av kommentarene lyder slik: «Kjære Mai. Dette innlegget burde være pensum på alle skoler. Tenk hvor mange som sliter med de tankene du har opplevd. Tenk hvor mange som kanskje kunne endre på sitt selvbilde ved å lese disse kloke og modige ordene fra en som har slitt, men som har klart seg usedvanlig bra senere i livet.»

– Responsen var overveldende. Jeg fikk mange kommentarer, mail og sms, og flere tåredryppende historier, forteller Mai, som også har lagt ut et oppfølgingsinnlegg, Slik svarer du mobberne.

 

Brenner for åpenhet

Vakker kvinne med suksessfull karriere, flott familie og stort hus. Mai er et godt eksempel på at man kan klare seg bra senere i livet, selv om man ble mobbet på skolen.

– Mange ville nok trodd at du var perfekt?

– Absolutt ikke, og det er det ingen andre som er heller. Men jeg føler jeg skylder meg selv som 12-åring å si dette, og kanskje kan det hjelpe andre. Åpenhet avler åpenhet, sier Mai.

– Hva gjør at du velger å fortelle dypt personlige ting?

– Det er klart at det sitter langt inne å fortelle at jeg har blitt mobbet på skolen. Det gjør jo litt vondt, men det er et bevisst og gjennomtenkt valg å være åpen, sier Mai. For hvis ikke jeg kan dele slike ting, hvem skal kunne det da? Hun har også skrevet om da hun fikk stressdiagnose og ble sykmeldt i tre måneder, til tross for at hun hadde en jobb hun elsket. Også dette innlegget fikk mye oppmerksomhet. Nylig skrev hun også et annet innlegg om dårlig samvittighet, og om hvor lite konstruktivt det er.

 

Tok en risiko

Navnet hennes kjenner du kanskje igjen fra flere norske blader, særlig KK. Mai Eckhoff Morseth har 16 års erfaring som journalist og fra lederstillinger i magasin og ukepresse. Hennes siste stilling var som redaktør for KKs spesialblader.

Mange drømmer om å jobbe i magasinbransjen, og Mai gjorde stor suksess. Derfor kom et nok som en stor overraskelse på mange da hun i vinter sa opp redaktørstillingen sin for å prøve seg på egen hånd som frilanser og blogger.

– Til tider tenker jeg at det jeg har gjort er galskap. Jeg har tatt en risiko, men samtidig følte jeg meg sikker på at jeg skulle få nok oppdrag som frilanser, og slik ser det definitivt ut per nå. Jeg jobber fremdeles mye for KK og Aller Media og har et godt samarbeid med mine gamle kollegaer. Jeg har gitt meg selv et år til å finne ut av om det er liv laga å være min egen arbeidsgiver. Går det ikke, søker jeg nok fulltidsjobb igjen. Og selvfølgelig hadde det vært gøy om bloggen ble noe å leve av på sikt, men foreløpig tjener jeg ingenting på den, sier Mai.

 

Innovativ kvinne

Mai har vært i magasiner hele sitt yrkesaktive liv.

– Jeg er heldig som har fått gjøre så utrolig mye gøy på jobben. Jeg har fått tillit til å skape nye produkter, og mener jeg har hatt Norges beste arbeidsplass. Men det er vanskelige tider i magasinbransjen, det er ikke lenger muligheter for vekst slik jeg ser det. Da blir det vanskelig å være innovativ og kreativ. Jeg er en bygger, ingen drifter, og det er ikke lenger marked for å drive innovasjon, kun produksjon, forklarer Mai. I de årene hun har jobbet i Aller Media har hun vært med på seks nedbemanningsrunder.

– Det har vært trist og mange tøffe tak, som bedriften har løst så godt de kunne. De tunge tidene kommer av at lesertallene dessverre går nedover, noe som jo også gjør at annonsemarkedet blir trått, sier Mai.

 

Fascinerende bloggverden

Når de hører ordet blogg, er det mange som umiddelbart tenker på tenåringer og rosablogging. Men det finnes utrolig mye mer der ute, minner Mai om. Gode blogger om alt mulig – fra politikk og matlaging til musikk og psykologi.

– Jeg vil gjerne oppfordre voksne lesere til å oppdage bloggverdenen, hvor du finner så mye gratis og bra stoff til stor inspirasjon, sier Mai.

– Hva gjør at du selv liker så godt å blogge?

– Det umiddelbare; du skriver et innlegg og ser resultatet og responsen med en gang, og kan justere underveis. På bloggen er jeg min egen redaktør og bestemmer innholdet helt selv. Blogg som plattform gir enorme muligheter, sier Mai.

 

Elsker båtlivet

Mai er samboer med Jostein Svegården, og til sammen har de fire barn. Eneboligen på Rotnes er i klassisk bondestil utenpå, men Mai har valgt å «rocke opp» interiøret. Mai flyttet til Nittedal i 1999, før det bodde hun i Oslo og Kristiansand.

– Jeg trives godt i Nittedal, men jeg savner sjøen. Jeg er et båtmenneske, forteller hun. For tre år siden kjøpte familien Morseth/Svegården båt som nå står parkert på gårdsplassen. Hun gleder seg til å ta i bruk «Frida» til sommeren.

– Så da vil vi få se innlegg fra båtlivet og ferien din?

– Garantert, men jeg må nok huske å koble av i ferien også, ellers blir jeg upopulær i heimen. Noen rosa solnedganger fra båten blir det nok likevel, smiler Mai. På fritiden ellers er hun glad i å tilbringe tid med gode venner, og hun elsker god mat og vin. På spørsmål om hva som er favorittmaten blir det vanskelig å velge, så hun ramser opp mye forskjellig i stedet: østers, entrecôte, lammekjøtt, artisjokk og jordskokk. Noen av favorittrettene finner du oppskrift på på bloggen hennes.

– Jeg er nok litt matnerd, ler hun.


Takk, Varingen, for at dere lar meg stikke hodet fram. God uke ønskes dere alle!

Ett svar til “Intervju i Varingen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: