Stillehavsøsters med lime, rødløk, chili og agurk

Skroll ned til innholdet

Forrige gang jeg publiserte en østers-oppskrift, fikk jeg tilbud om sex med en ukjent fyr. Jeg kan ha kommet i skade for å uttrykke meg i litt vel entusiastiske ordelag, og brukt uttrykk som «stønne av nytelse». Jeg skal prøve å holde meg i skinnet denne gangen (for ordens skyld er jeg også utstyrt med det jeg trenger av mannebein).

Nevnte mannebein og jeg er, som mange av dere vet, over gjennomsnittet båtfrelste. Vi drar ut på bøljan blå så fort muligheten byr seg, og av og til finner vi muligheter der de egentlig ikke finnes også.

Nok om det, vi er i hvert fall ombord igjen for helga, noe som stadig oftere betyr at jeg kan innta så mye jeg gidder av det aller beste jeg vet: østers. Helt gratis. De er nemlig så å si overalt i skjærgården til fri nytelse (oops, sorry) for den som gidder å lete.

Det gjør jeg.

DSC02972.JPG
En ti minutters vassetur ga full pott denne gangen også, gitt!

Stillehavsøstersen har inntatt norske farvann på grunn av at sjøtemperaturen har økt. Dens inntog truer naturmangfoldet i kystsonen og er svartelistet av myndighetene, så verken arten eller årsaken til at de er her, er særlig hyggelige, og forskerne oppfordrer oss til å plukke og spise dem. Vi kan altså gjøre en god handling og spise gratis gourmetmat samtidig, noe som på ingen måte er meg imot.

DSC02983
Plukk og spis!

Du finner stillehavsøstersene på grunner, så du trenger verken våtdrakt eller dykkerutstyr. Det du derimot trenger før du plukker for å spise, er å sjekke at de godkjent av Mattilsynet der du er. Bruk blåskjellvarselet, som du finner her.

Østersene har spisse kanter, og det er lett å skjære seg på dem både når du vasser og når de skal åpnes, så vær forsiktig.

Du kan spise østersen naturell, eller bare med et skvis av sitron og for eksempel tabasco. Du kan grille dem (de åpner seg av seg selv av varmen) eller gratinere dem, og det finnes utrolig mange helt fortreffelige måter å nyte dem på. Her er for eksempel en oppskrift på østers japonaise.

I dag ble oppskriften til av prinsippet man tar hva man har, og jeg hadde lime, rødløk, agurk og chiliflak. Det ble helt nydelig!

DSC02988
Gratis gourmetmat!

Du trenger:

  • Østers
  • Litt rødløk
  • En lime
  • En liten bit agurk
  • Chiliflak (eller hakket frisk chili)
  • Pepper

Slik gjør du:

Åpne østersene. Skvis limesaft over dem. Hakk agurk og rødløk og dryss litt over hvert skjell. Krydre med chili og pepper.

Det er sikkert unødvendig å si, men perfekt følge til dette er et glass tørr champagne eller musserende vin…

God helg, da!

 

5 svar til “Stillehavsøsters med lime, rødløk, chili og agurk”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: