Jeg er utrolig glad i blåskjell. Makan til takknemlig, rimelig og supergod råvare! Blåskjell blir like godt i supper, på tapasbordet med en god marinade, på belgisk vis med pommes frîtes og majones til, eller i pastaretter. Er du som oss ute til sjøs kan du dessuten plukke middagen selv, noe vi gjør rett som det er. I så fall er det viktig at du sjekker på sidene til Mattilsynet om det er grønt lys for selvfangst først. Blåskjellvarselet for ditt område sjekker du her.

Denne suppen er både kjempeenkel, veldig godt og er ferdig raskere enn du varmer en Grandiosa. Alt lages i samme gryte, noe som er ekstra perfekt på båt.

Du trenger:

 • 1 nett blåskjell (ca 1 kg om du plukker selv)
 • 1 gul løk
 • 1 ss smør eller olje
 • 2 hvitløksfedd
 • 3 ss crème fraîche
 • 1 boks tomater
 • 1 dl hvitvin
 • 4 dl vann
 • 1 ts tørkede chiliflak
 • 1 buljongterning eller 1 ss fiskefond
 • Litt frisk dill til pynt

DSC02512

Slik gjør du:

Hakk løk og hvitløk og fres i smør eller olje i en kasserolle. Når løken er blank, hell over hvitvin og la koke inn. Tilsett de øvrige ingrediensene (minus blåskjell) og kok opp. Kast blåskjell som er knust eller som ikke lukker seg om du kakker dem i benken. Gi det litt tid, de fleste skjellene er som regel levende selv om de reagerer tregt. Du kan også prøve å holde de åpne skjellene under rennende ferskvann og se om de reagerer. Kast skjell som ikke åpner seg. Ha resten i kjelen og sett på lokk. Suppa er ferdig når alle skjellene har åpnet seg, det tar ca fem minutter. Så er middagen jaggu servert, raskere enn du kan si «i dag blir det frossenpizza igjen». I hvert fall nesten.

Server med godt brød til.

Bon appetitt!

Flere oppskrifter med blåskjell? Sjekk her:

Dampede blåskjell i fløtesaus

Fuck terror, lag moules frites

Suppa som får gubben til å glise

2 svar til “Blåskjellsuppe”

 1. Tilbaketråkk: Skogsoppsuppe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: