Noe særlig bedre enn dette blir ikke grillmat. Rett og slett. Jeg har skrevet dette før: får du tak i entrecôte av lam, da slår du til. Kjøttet smelter nesten på tunga. Halloumi, kypriotisk grillost? Hallo, for en episk råvare. Hvis du ikke har prøvd den ennå, er det bare å løpe til butikken. De selger dem overalt nå, let i ostedisken. Grove krydderpølser? Vanskelig å mislike. Og som jeg skrev i dette innlegget: fylte pepperfrukter med bacon kommer neppe til å skuffe deg. Eller noen andre. Denne gangen grillet vi marinerte sjampinjonger ved siden av, og hadde en frisk sommersalat som tilbehør.

grillskippern

Noen steder er det heldigvis fortsatt trygt å grille. Er det ikke det der du bor, kan du fint lage dette i pannen.  Jeg har en innmari flink (og ikke så verst kjekk) grillmester, noe som passer perfekt siden jeg er salatsjefen hos oss – og siden Jostein er den tålmodige. For som han vil kunne fortelle deg: hemmeligheten bak en vellykket grillmiddag ligger selvfølgelig i nettopp tålmodigheten. Ikke grill for tidlig. Vent på glørne! (Han vil også kunne fortelle deg at det er innmari deilig å sitte for seg selv i solnedgangen med grillklype og en kald øl, akkurat passe langt borte fra koner og barn i noen herlig ensomme minutter …)

sommersalat

En sprø og frisk sommersalat er perfekt til! Vår er med fennikel, cherrytomater, rødløk og nepe. Drypp sitron og god olivenolje over.

lammeentrecote og pølser

Du trenger:

(Til 4 personer)

 • 4 stykker lammeentrecôte
 • 1 halloumiost
 • 4 små pepperfrukter
 • 1/2 beger kremost med urter
 • 4 baconskiver
 • 4 små krydderpølser
 • 4 sjampinjonger
 • 2 hvitløksfedd
 • 1 ss olje
 • Litt rosmarin
 • Salt og pepper

Slik gjør du:

La biffene hvile i romtemperatur en halvtime før grilling. Bland olje, presset hvitløk, hakket rosmarin, salt og pepper og pensle dem. Skjær snitt i pepperfruktene og fjern frøene. Fyll dem med kremost og surr baconskiver rundt. Skjær halloumi i skiver. Skjær ruter i toppen på soppene og vend dem i olje. Krydre med salt og pepper. Grill alt til passe stekt (ikke overstek lammet, det er best litt rosa i midten).

Server med en frisk salat.

God middag – og god helg!

Se også:

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: