Når veggismat smaker så godt som dette, blir det en lek å kjøre kjøttfritt! Og det morsomste av alt var at da jeg serverte denne, merket aldeles ikke skippern at han ble «lurt».

Jeg syntes nesten jeg var nødt til å teste ut de nye vegetarproduktene som har kommet i hyllene. Litt skeptisk, jeg innrømmer det. Det er noe med konseptet «ting som gir seg ut for å være noe de ikke er» som jeg liksom ikke helt har blitt venn med. Men her skal ingenting være uprøvd, så jeg valgte ut Norturas og Rema 1000 sin kjøttfrie «kjøttdeig».  I stedet for kvernet storfe består deigen her av (blant annet) egg og soyaprotein. Jeg tenkte at til en ellers tradisjonell lasagne måtte det kunne funke, og lot det stå til.

Jaggu ble jeg overrasket over resultatet! Lasagnen ble rett og slett nydelig. Jeg, som den kjøttelskeren jeg er, savnet ikke karbonadedeigen min, og han som altså ikke visste at den manglet, merket det ikke engang. Jeg ble kort sagt fornøyd – og neste gang tenker jeg å lage den også med et lag spinat, både for smakens og sunnhetens skyld.

Du trenger:

 • 2 løk
 • 2 gulrøtter
 • 6 hvitløksfedd
 • 2 ss olivenolje
 • 2 pk kjøttfri «kjøttdeig»
 • 2 ss grønnsaks- eller oksefond (evt buljong)
 • 2 bokser hermetiske tomater
 • 4 ss provencekrydder
 • 1 ts sukker
 • Salt og pepper
 • Evt. noen ristede pinjekjerner og frisk basilikum

Ostesaus:

 • 3 ss smør
 • 4 ss hvetemel
 • 6 dl melk
 • 12 lasagneplater
 • 200 g revet ost
 • 1 ts muskat

Eventuelt:

 • En pakke tint eller fersk spinat

Slik gjør du:

Brun hakket løk, hvitløk, revne gulrøtter og kjøttfri farse i litt smør eller olje. Ikke bruk for sterk varme, for MeatIsh-farsen svir seg lettere enn vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig. Ha i tomater, fond eller buljong og krydder. Kok opp og smak til.

Lag ostesaus: Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med melk, litt av gangen så sausen ikke skiller seg. Pass på varmen her også, det har lett både for å koke over og å svi seg. Smelt inn halvparten av den revne osten når sausen er ferdig, og la den smelte inn i sausen. Smak til med muskat.

Smør en ildfast form og legg lasagneplater, tomat- og farseblanding og ostasaus lagvis (to lag med hver). Ønsker du spinat i formen, legg denne som et eget lag. Pass på at det er et lag med saus over lasagneplatene. Ha revet ost på toppen og stek lasagnen i ovnen på 180 grader i 25-30 minutter eller til pastaplatene er møre. Server med grønn salat.

God, kjøttfri middag!

DSC02441

Se også:

Søtpotetsuppe med kokosmelk

Helt enkelt genialt: Grønnsakssuppe

Supersunn tomatsuppe med gulrot

Rundstykkene alle vil ha oppskriften på!

 

 

5 svar til “Vegetarlasagne”

 1. Tilbaketråkk: Hjemmelaget fiskegrateng

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: