Rundstykkene alle vil ha oppskriften på!

Skroll ned til innholdet

Jeg tror faktisk ikke det har skjedd en eneste gang at jeg har servert disse rundstykkene uten at noen har bedt om oppskriften. Helt sant!

Det er ikke engang min oppskrift, jeg har arvet den på samme måte selv, og visstnok har oppskriften stått i KK en gang for mange år siden. Rundstykkene er farlig gode og latterlig enkle. Hemmeligheten ligger i våt deig og veldig høy varme i ovnen når du steker – så varm du bare får ovnen din. De er raske å lage siden de bare skal ha én runde med heving, og er minst like gode etter en runde i fryseren. De kan også lages med glutenfritt mel (faktisk har jeg hørt flere glutenallergikere si at dette er de beste rundstykkene de har smakt).

IMG_5845.jpg
Rundstykker, en god ost, ekte smør og et glass champagne. Mer trenger man jo egentlig ikke her i livet.
Varmstekte rundstykker med solsikkefrø

Du trenger:

  • 1 kg hvetemel (eller glutenfritt mel)
  • 250 g solsikkefrø
  • 2 ts salt
  • 9 dl lunkent vann
  • 50 g gjær

Slik gjør du det:

1. Rør ut gjæren i vannet, ha i solsikkefrø, salt og så mye mel at du får en tykk, klissete grøt. IKKE bruk for mye mel!

2. Dekk deigen med plastfolie og hev til dobbel størrelse.

3. «Vri» ut deigen til passende rundstykker uten å kna ut luften. Fordel på bakeplater og stek i så varm ovn som mulig, gjerne 280-300 grader (mange ovner går bare til 250 grader, og det funker også) i 15-17 minutter.

Så enkelt, og så latterlig godt. Rundstykkene er perfekt på tapasbordet, supre å ta med til spleiselag, og hverdagslig deilige med brunost og iskald melk.

Lagre

17 svar til “Rundstykkene alle vil ha oppskriften på!”

  1. Tilbaketråkk: Fisk- og skalldyrsuppe
  2. Tilbaketråkk: Gazpacho
  3. Tilbaketråkk: Vegetarlasagne
  4. Tilbaketråkk: Skogsoppsuppe

Legg igjen en kommentar