Sunnere enn dette blir det rett og slett ikke. Og ikke stort bedre, heller. Gazpacho er kald suppe, eller om du vil, en slags flytende salat. Rett og slett en særdeles smakfull, vegetarisk vitaminbombe som du kan gjøre det meste med uten at det går galt. Den er perfekt som forrett eller appetizer, eller som lunsj med litt ekstra tilbehør. Det opplagte svar på en sånn varm, solfylt dag hvor du trenger noe å kjøle deg ned på. Ok, så har vi ikke så mange sånne dager ennå, men de rykker da stadig nærmere, eller hva?

Brygger du på årets siste forkjølelse, gå til kamp ved å ha i litt ekstra chili og hvitløk. Om du føler deg litt vill og gal, klunk oppi bittelitt vodka, så har du en slags spansk og litt tøff og crunchy variant av Bloody Mary. Er du altfor sulten til bare grønnsaker, server med brødkrutonger, stekt, strimlet svinekjøtt eller baconterninger, eller hvorfor ikke et kokt egg. PS. Sjekk ut den latterlig enkle oppskriften på verdens beste rundstykker!

Du trenger:

 • 1 boks hermetiserte tomater
 • 1 agurk, i biter
 • 1 paprika (rød eller gul), hakket
 • 1 chili
 • 3 hvitløkfedd, hakket
 • 1 gul løk, hakket
 • 3 ss rødvinseddik eller sherryeddik
 • 1 ss olivenolje
 • 1 stangselleri
 • 1/2 l vann
 • Salt og pepper
 • 4 svarte oliven
 • Litt revet sitronskall
 • Bladpersille til pynt

Slik gjør du det:

Skjær strimler av stangselleri med potetskreller. Legg strimlene i en bolle med iskaldt vann og sett i kjøleskapet. Varm olje i en stekepanne og stek hvitløk og løk blankt. Ha i paprika i biter og stek med. Ha alle ingrediensene bortsett fra stangselleri over i en bolle og kjør med stavmikser. Smak til med salt og pepper. La gjerne suppen stå kaldt et par timer. Server i suppeskåler eller glass. Pynt med svarte oliven, sitronskall, persille og strimler av stangselleri (strimlene blir stive og kan lages «krøller» av til pynt etter å ha ligget i vannet. Trikset kan du bruke på de fleste grønnsaker! Genialt og enkelt!).

DSC01361
Et kinderegg av en rett – enkel, sunn, billig, kjapp og kjempegod!

 

 

 

2 svar til “Gazpacho”

 1. Tilbaketråkk: God mat, også til sjøs!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: