Blomkålsuppe med bacon og grovt hvitløksbrød

Skroll ned til innholdet

Perfekt hverdagsmiddag, eller forrett!

Blomkålsuppe er en gjenganger her i huset. Superenkelt å lage og med masser av variasjonsmuligheter. Bytt ut noe av blomkålen med brokkoli for en grønnere variant, og varier med ulike former for tilbehør: du kan droppe baconet, eller bytte det ut med laksestrimler, krutonger, serranochips eller sprøstekt sopp (til min fryd har jeg sett at den første soppen alt har dukket opp på sørlandet, så det er mye godt i vente)! Hvitløksbrødet kan du bytte ut med verdens beste rundstykker, og er du på slankern kan du alltids bytte ut fløteskvetten med melk.

Til 4 personer:

 • 1 ss smør
 • 1 løk eller tre sjalottløk
 • 1 hvitløksfedd
 • 2 blomkålhoder
 • 1 l hønsebuljong
 • 2 dl fløte
 • 1 pakke bacon
 • Frisk timian eller andre friske urter
 • 1 grov baguette
 • 1 ts provencekrydder
 • 1 hvitløksfedd til baguetten
 • Litt olivenolje eller smør

Slik gjør du:

Fres løk og hvitløk i varm gryte. Skjær blomkål i biter og ha i pannen, stek litt sammen med løken. Hell over buljong og fløte og kok til blomkålen er mør. Kjør suppen jevn med stavmikser. Bland smeltet smør eller olje med et knust hvitløksfedd og provencekrydder. Del baguetten i to på langs og smør hver halvdel inn med blandingen. Stek baguetten på 180 grader i stekeovn, eller på grill, til den er sprø, ca 5 minutter. Skjær bacon i biter og stek i varm stekepanne til det er sprøtt. Ha bacon og litt friske urter på hver tallerken med suppe. Ferdig. God middag!

IMG_0274
Kjapp, billig og enkel hverdagsmat som smaker herlig!

Lagre

5 svar til “Blomkålsuppe med bacon og grovt hvitløksbrød”

 1. Tilbaketråkk: God mat, også til sjøs!
 2. Tilbaketråkk: Hjemmelaget fiskegrateng

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: