En hverdagsgjenganger vi aldri blir lei av! Det er deilig med varm suppe når det er så kaldt ute, og denne er ferdig på få strakser og blir alltid like god – og sunn! Tilsett kylling, kamskjell, laksebiter, sprøstekt bacon, pølse eller det du måtte ha lyst på om du vil ha en mer mettende suppe og mer smak. Jeg serverte den med hvitløkskrutonger denne gangen.

Du trenger:

(Til 4 personer)

  • 2 blomkål
  • 3 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 l kraft av kylling eller grønnsaker (eller vann pluss buljongterning/fond)
  • 2 ss matolje
  • 2 dl lett matfløte
  • 3 ss rømme
  • frisk timian
  • salt og pepper
  • hvitløkskrutonger

Slik gjør du:

Del blomkålen i biter, gjerne også de grønne  bladene. Legg noen små, fine blomkålbuketter til side. Hakk løk og hvitløk og surr i olje. Ha i blomkål og kraft eller buljong. Kok til blomkålen er mør. Kjør suppen jevn med stavmikser og rør inn fløte og rømme. Smak til med salt og pepper. La blomkålbukettene koke seg såvidt møre i suppen. Server med krutonger, frisk timian og brød eller rundstykker ved siden av.

blomkålsuppe

Flere supper? Hva med en av disse:

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: