Ingen gjør meg lykkeligere enn du. Ingen tar meg med på finere ting. Ingen gir meg vakrere utsikt, bedre søvn eller mer frydefulle opplevelser.

I hele vinter har jeg kikket ut på deg der du står alene i hagen med presenningen over deg. Det er definitivt ikke din årstid. Kaldt og værhardt for en gammel dame, jeg vet det. Men Frida, nå er det ikke lenge til det er din tur! Beviset  kom i postkassa i går. Vårt årlige bevis på totalmedlemsskap i Redningsselskapet. En utgift vi jo har fått igjen for med renter, ikke sant?

12733477_10153342401167513_5059751053050714394_nJa, for enda så perfekte stunder vi har hatt, så har det jo gått en kule varmt iblant, eller hva?

Det har blitt noen turer med redningsskøyta, noen uker på verksted (midt i sommerferien til og med!), og den lekkasjen i septiktanken glemmer vi ikke så lett. Vi har blitt tauet av forbipasserende etter motorstopp utenfor Strømtangen i liten kuling, og så var det jo den gangen jeg skulle kjøre deg til Skjærhalden alene uten skippern og traff en grunne på Tisler.

Jeg har masse å takke deg for Frida. Jeg vil takke deg for stunder som dette:

IMG_7499

Og dette:

IMG_3302

Og husker du dette?

IMG_3478

Det var ganske fantastisk, eller hva? Ikke rart jeg er takknemlig. Men her kommer bønnen fra meg til deg, Frida: La oss ikke få bruk for redningsskøyta i år, eller hva? La oss holde oss unna verkstedet? Kjære deg, måtte dieseldyrene rømme, propellen sitte godt nok fast, septiktanken holde seg tett og kalesjen ta imot impregneringen.

Så skal jeg og polere deg så fin og blank som du aldri før har vært, aldri mer slippe våtservietter i doen, prøve å bli enda flinkere til å lese kart, og holde meg unna grunnene på Tisler (og Herføl).

Avtale, eller?

Les også: Båt! Du må ha en båt!

 

12 svar til “Kjære Frida!”

 1. Tilbaketråkk: Båt. Du må ha en båt.
 2. Kom Mai du skjønne milde .. heter det. Jeg legger ofte til Gjør båten atter klar.

  Fint å høre at det er andre som lengter etter båtlivet igjen. Selv vi nok er litt mer båt&brygge sjarlanter 🙂

  Likt av 1 person

 3. Ha ha, husker både dieseldyr, grunner og ødelagte propeller og motorstopp. Husker du det tre-dagers regnværet vi hadde sør for Risør med dryppende kalesje og tomt batteri? Vi satt hutrende og ventet på at vinden skulle løye så vi kom oss over det åpne stykket inn mot Risør. Vi lagde kryssord, og du var allerede da rå-god med ord. God tur med Frida! Jeg må IKKE ha båt. Holder meg på land.

  Likt av 1 person

 4. Tilbaketråkk: God mat, også til sjøs!
 5. Tilbaketråkk: Hjernen har tatt ferie
 6. Tilbaketråkk: Spaghetti med sjømat
 7. Tilbaketråkk: De hellige båthelgene
 8. Tilbaketråkk: Gi meg bølgeskvulp. Nå!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: