Favorittsnacks: edamamebønner!

Skroll ned til innholdet

Den beste snacksen jeg får er både sunn og så lettlaget at det knapt kan kalles en oppskrift.  Perfekt som kveldskos foran tv-en til en kopp varm te eller som appetizer med et glass hvitvin. Til tross for at det er laget på to minutter og er det absolutt enkleste jeg kan tilberede, får jeg ofte spørsmål om fremgangsmåte når jeg serverer det. Vel, look no further.

Edamamebønner, eller soyabønner, er en vanlig rett på asiatiske restauranter og supert tilbehør til sushi eller sashimi. Eller til skiver av grillet entrecôte, for den saks skyld. Du får etter hvert kjøpt det i stadig flere matbutikker, og her jeg bor selges den på min vanlige Rema 1000-butikk. Let i frysedisken der du finner andre grønnsaker. Asiatiske matvarebutikker har dem også.

Jeg har eksperimentert med både fresing og koking av disse grønne delikatessene, og med forskjellige krydderblandinger, men her synes jeg faktisk det enkle er det aller beste.

Du trenger:

  • 1 pose edamamebønner med skall
  • Salt
  • 1/2 sitron
  • 1 ts tørkede chiliflak
  • Maldonsalt

Slik gjør du:

Ha de frosne edamamebønnene direkte i fosskokende vann tilsatt litt salt. Kok opp og hell av vannet. Nå er de ferdige! Skjær sitron i båter så man selv kan skvise sitronsaft over. Dryss flaksalt og chiliflak på toppen. Bønnene spises ved å skrape ertene ut av belgene med tennene. Belgene spises ikke. Det kan være greit å nevne for gjestene. Bon appetitt!

edamamebønner

 

Mer snacks? Sjekk denne: Popcorn, kjærlighet, honning og rosmarin

5 svar til “Favorittsnacks: edamamebønner!”

  1. Tilbaketråkk: God mat, også til sjøs!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: