Kjære russegutter og russelåtskrivere. Dere er tilgitt. Klart vi må tilgi dere. For det er åpenbart at dere ikke vet hva dere gjør.

Å skrive på rim kan være vanskelig, alle som en eller annen gang har forsøkt seg på en bursdagssang, vet jo det. Det er jo ikke SÅ lett å finne noe som rimer på «bordet», for eksempel. Det blir fort til «hore». Og «skvetten» og «tretten» er jo som hånd i hanske på så mange vis. Det er jammen er ikke lett å være russelåtskriver!

Så er det bare så kjedelig at så mange må blande seg borti det dere gjør. Det blir jo skikkelig irriterende, når dere har jobbet så hardt. For dere har tross alt lagd en hel sang, helt alene, nesten uten nødrim, med kvalitetstekster som dette:

Si meg hvor mye må jeg betale for å få no’ fitte her!

Er du 13, er du med. Når du suger, så gå ned.

Er du skvetten, så gå ned og ikke skrik!

Er du 13, er du med. Når du suger, så gå ned.

Spruter deg i trynet og vi skriker samma det.

Hun danser som en hore, hore, hore, hore

Når hun danser oppå bordet, bordet, bordet, bordet, bordet

Husker ikke hva hun gjorde, gjorde, gjorde

Klokka den var over 12 når hun ble med hjem.

Klart dere har lyst til å slå dere løs. At det er morsomt å provosere. Være litt skamløse. Slenge om dere med noen overdrivelser. Sette det hele litt på spissen. Kanskje til og med krenke litt. Det må være lov. Alt skal jo ikke tas bokstavelig? Folk må jo skjønne humor?

Det ble riktignok litt VEL mye kritikk, kanskje. Mødre ble lei seg. Politiet mente at dere oppfordret til ulovlige handlinger. Dere vet, sånn pedofili og voldtekt og sånt. Det er jo ikke helt populært, egentlig. Nå som folk akkurat er ferdige med å gå i tog for likestilling og greier. Best å endre «er du 13, er du med» til 17. Rimer ikke like bra med «skvetten», men likavel.

Nå vet jeg jo selvfølgelig at dere ikke er særlig opptatt av hva jeg mener. Jeg er jo snart 40 år og utgammel. Men jeg tenkte jeg skulle si noe likevel. Jeg har nemlig noen skikkelig gode tips til dere!

Som dere skjønner, er jo jeg kvinne. Det betyr at jeg var jente en gang, selv om dere sikkert tenker at det må være utrolig lenge siden. Jeg har blitt kalt for både hore og fitte. Det syntes jeg ikke noe særlig om. Ikke engang når det var på tull.

Jeg har blitt mamma også. Dere vet jo hvordan mammaer er. Når man blir mamma, eller pappa for den saks skyld, blir man irriterende opptatt av å beskytte ungene sine. Man får så innmari lyst til å forsikre seg om at døtrene ens ikke føler seg som horer, eller blir med noen på rommet fordi de er veldig fulle og ikke husker hva de gjorde. Og man får veldig, veldig lyst til at sønnene ens ikke skal oppfordre til voldtekt og pedofili. Ikke en gang på tull.

Det er én ting jeg forstår av sangteksten deres, og det er at dere tenker mye på sex. Det som er dumt for dere, gutter, er at horebegrepet dere «tuller med» en gang, i kanskje ikke alt for lang framtid, kommer tilbake og biter dere i rumpa. For vet dere noe? Snart kommer dere til å ønske dere å ligge med en jente som er frigjort og selvsikker, ei jente som liker og nyter sex. Ei jente som ikke bekymrer seg for hvordan hun tar seg ut i knestående, eller for om du kommer til å skryte til alle vennene dine av hva du har gjort med henne, eller om hun vil få horestempel etterpå. Ei som vil bestemme selv om hun skal sprutes i trynet.

Jenter som har respekt for seg selv, er rett og slett de beste i senga. Og jenter som har respekt for seg selv, liker ikke å bli kalt for horer. Selv om det er på rim.

Det betyr at om dere tenker på og omtaler jenter og kroppene og viljene og lystene deres med respekt og raushet, får dere selv bedre sex. Er ikke det ganske kult? Det synes jeg!

Den gode nyheten er at den beste sexen trenger dere heller ikke betale for. Den får dere med respekt, omsorg og godhet som «betalingsmiddel», av en som faktisk VET hva hun gjør.

Og om dere er heldige, får dere den av ei jente, ikke ei fitte.

Gi gjerne mammaen deres en ekstra klem i dag, gutter. Det trenger og fortjener hun.

Lykke til med russetiden!

17198884_10154894888930549_1880224551_n

Les også:

Om mus og menn

Åpent brev til Mann (57)

Lagre

Lagre

Lagre

7 svar til “Kjære russ: dere er tilgitt!”

 1. Tilbaketråkk: Kroppen til Sonja
 2. Det er ikke uten grunn at nobelprisvinner i litteratur Doris Lessing uttalte at hun mente 14-årige jenter burde læres opp seksuelt av 25-årige menn.
  Selvsagt ble det oppfattet som umoralsk eller i beste fall en lapsus fra ei rørete kone på over 80, men det må da være lov å tenke!
  I vår jakt på det moralske ytre, har vi overlatt seksualopplæringen av våre døtre til testosteronsvingende guttesopper uten minste kunnskap om følelser, det menneskelige individ, sin egen begrensning, og (ehrm…) sex.
  De er i tøm-og-røm-alderen, og nærer (generelt) ikke tanker for smartere samfunnsorden enn sin anseelse i guttegjengen.
  Og tilbake står jentene og har ublidt fått lære, tilsynelatende med bred samfunnsmessig og moralistisk samtykke, at en kvinnes verste fiende, det er hennes egen kropp.
  Om russegutten imidlertid hadde risikert å sjekke opp ei jente som har lært litt, av noen som hadde lagt sitt tøm-og-rømske bak seg, da ville jo gutten risikere å både bli seksuelt tilfredsstilt, oppleve å tilfredsstille noen, OG fått anseelse i guttegjengen.
  I stedet vokser han opp til å bli en ekte hedersmann og moralens vokter.
  Nei, jenter sparker generelt alt for lite baller.
  Og sliter med å måtte leve i a-mans-mans-mans-mans-world, det patetiske penisentriske univers.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: