Når man har en nabo som er kokk, kan man oppleve å bli avbrutt i det man holder på med fordi det er noe man bare MÅ smake. Ikke meg imot!

«Jeg SA jo at du måtte prøve litauisk mat», sier Simona og står der med det vakre gliset sitt og en tallerken med lekker, rosa suppe. På hennes språk heter denne retten Šaltibarščiai, og er en variant av russiske borsjtsj, som også er en type rødbetesuppe. Det er en skikkelig forsmak på sommeren, frisk, lett og deilig, og superenkel å lage. Serverer du suppen i vakre glass, blir den en nydelig forrett.

Her kan du også få brukt opp restene av gårsdagens poteter på en fancy måte, og er du på slankern blir det ikke særlig sunnere enn dette. Lages enkelt nær sagt hvor som helst – ja, sånn for eksempel på båt.

Simonas šaltibarščiai

Til 4 personer

Du trenger:

  • 5 dl kefir
  • 2 dl H-melk
  • 125 g syltet rødbete
  • 2 vårløk
  • 1/2 agurk
  • 1/2 potte frisk dill
  • Salt
  • 2 egg
  • 4 mandelpoteter

Slik gjør du:

Kok egg og mandelpoteter. Kutt grønnsakene og mesteparten av dillen i små biter og bland inn med melk og kefir. Du kan også bruke en rømmeklatt. Blant alt sammen, ha i egg, pynt med dill, og server poteter ved siden av. Det skulle vel omtrent være vårens enkleste middag? Bon apetitt 🙂

DSC01151
Sommer på litauisk!

Ett svar til “Kald rødbetesuppe”

  1. Tilbaketråkk: God mat, også til sjøs!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: