Velkommen til den offentlige debatt! Noen enkle kjøreregler

Skroll ned til innholdet

Hei, og hjertelig velkommen til 2018! I år som i fjor og i forfjor oppfordrer vi deg til å finne deg til rette i den digitale verden, og ønsker deg velkommen til å delta i samfunnsdebatten.

Uansett kjønn, alder, religion og bakgrunn synes vi du bør sørge for å bli hørt, hvis ikke er det din egen feil at din gruppe (det vil si du selv og folk med samme kjønn, alder, religion og/eller bakgrunn som deg) ikke blir tatt hensyn til. Da mister du retten til å klage.

Søk gjerne på jobber i toppledelsen i de største bedriftene både nasjonalt og internasjonalt, og ikke glem store og viktige styreverv. Flott om du deler meningene dine i trykte og digitale medier, husk at du selv har ansvar for å gjøre stemmen din hørt!

Litt trykk regner vi automatisk med at du tåler, og vi forventer da at du ikke tar deg nær av dette. Det var tross alt du som valgte å åpne munnen. Særlig bør du være klar for litt ekstra tyn dersom du er:

Kvinne

Du som er kvinne oppfordres spesielt til å heve din stemme. Vi ser gjerne at du søker på høyere stillinger, gjerne slike med offentlig søkerliste. Vi ønsker at du skal bli hørt, og for at du skal bli det, anbefaler vi at du ter deg som en mann. Det vil selvsagt si til en viss grad. Det er viktig at du er tøff i forhandlinger, ellers kjører vi rett over deg. Vær klar over at du som kvinne trenger høyere kompetanse enn en mann for å kunne bli tatt alvorlig i nøyaktig samme stilling. Samtidig forventer vi at du viser mer varme og omsorg enn en mann, ellers blir du usjarmerende og bitchy og må regne med hets. Vi kan dessverre ikke tilby deg noe særlig taletid i media, da det finnes så mange menn som har årelang trening og ekspertise i å stjele ordet fra deg. Du kan uansett ikke forvente lik lønn. PS. Vi oppfordrer deg selvsagt til å få barn, men ikke til å bruke tid på disse. Din permisjonstid koster samfunnet, altså oss, store summer. Vis ansvar.

Ung

Dersom du er ung, har du naturlig nok svært begrenset livserfaring, og det er mange av livets harde realiteter som ennå ikke har rammet deg like tungt som vi føler de har rammet oss. Det kan derfor hende det vil være lurt av deg å vente litt med og åpne munnen, ellers kan vi dessverre ikke ta ansvar for konsekvensene.

Pen

Dersom du er så heldig å ha utseendet med deg, har du allerede fått mye her i livet. Folk ser på deg og liker det de ser. Er du helt sikker på at det er viktig for deg også å bli hørt? Er du veldig vakker, gjør du det vanskelig for oss å ta deg alvorlig, og du kan kanskje aldri forvente at vi fokuserer så mye på dine øvrige meritter og/eller meninger. Når du ser sånn ut, kan det dessuten fort bli fristende for noen å foreslå tvangspuling og rævfisting og sånt i kommentarfeltene. Ikke stikk deg for mye fram.

Opptatt av utseendet ditt

Dersom du har på deg dyre klær, skal det ganske mye til at det du sier blir viktigere enn det du har på deg. Dette gjelder særlig dersom du også er kvinne. Hvis du bruker mye sminke eller har fikset på kropp og ansikt, er dessverre løpet kjørt. Har du store pupper og hovne lepper, vil vi automatisk gå ut fra at du for det første er dum og for det andre utelukkende er ute etter oppmerksomhet. Du kan ikke samtidig forvente å kunne uttale deg seriøst om for eksempel politikk eller kvantefysikk. Du lurer ikke oss.

Rik

Det er kjempefint for deg at du har svært høy lønn og/eller er født inn i en rik familie. Vi er glade for at du deltar i samfunnsdebatten, ettersom vi har stor respekt for pengene dine. Du må likevel regne med at det at du har mer enn oss vil bli brukt mot deg ved enhver anledning, og vi vil aldri la sjansen gå fra oss til å minne om det. Hold deg helst unna temaer som du aldri vil kunne forstå eller vite noe om, som sosial rettferdighet, u-hjelp, demokrati, menneskeverd osv.

Innvandrer/same/hvilken som helst annen minoritet

Dersom du har minoritetsbakgrunn, oppfordrer vi deg spesielt til å ta plass i rampelyset, da det får oss til å føle oss bedre og gir oss pluss i boka. Det er viktig at du oppfører deg så norskt som mulig og ikke snakker høyt om eventuelle preferanser som er ulike dem det store norske fellesskapet deler, du vet slikt som busseruller, 17. mai-tog og rakfisk. Du er tross alt i Norge, og her har vi en spesiell måte å gjøre ting på som er bedre enn andres.

Lykke til i den offentlige debatt. Stå på!

Les også:

 

 

 

 

3 svar til “Velkommen til den offentlige debatt! Noen enkle kjøreregler”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: