Denne splitter nye Barbie-dukka er annerledes enn dem du husker fra du var liten. Heldigvis.

barbie_ashleygraham

Det er supermodell Ashley Graham som har fått dukken designet og oppkalt etter seg. Graham, som kalles plus size-modell, er kjent for stolt å vise fram figuren sin både i motepressen og for 2,7 millioner følgere på sin egen Instagram-konto. Hun har posert mer eller mindre lettkledt på en rekke forsider:

Til The Huffington Post forteller Graham at hun ga Barbie-produsent Mattel én betingelse da dukken skulle designes: lårene skulle være inntil hverandre. «Ellers ville ikke dukken blitt autentisk», sier hun.

Hvor plus size Graham er, kan sikkert diskuteres, men at hun er en både smellvakker og kul dame og et heidundrandes oppfriskende forbilde i moteverdenen, lurer jeg ikke på.

Allerede da jeg var liten ble de virkelighetsfjerne påkledningsdukkene med sjiraffhalser og midjer som dersom de hadde vært overført til naturen, ikke ville gitt plass til vitale organer, kritisert. Jeg lekte med dem likevel. Barbie selger drømmer, akkurat slik motebladene gjør. Derfor skal de ha applaus for den nye linjen med dukker som viser et større mangfold i kropper og hudfarger. De er nemlig like pene som den tradisjonelle dukken – minst, samtidig som de får flere til å føle seg hjemme. Denne dukkekolleksjonen ble lansert tidligere i år.

Barbie_2016FashionistasCollection_Legal.jpg

Tør jeg tippe på at noen av dem havner under juletreet?

Da gjenstår det bare for Barbie å lansere en usminket 39 år gammel versjon med bustete hår og kosebukse. Jeg venter i spenning.

Men uansett: Heia Barbie!

Les også: Historien om Bodil

Foto: Faksimiler fra Elle, Cosmopolitan og Cover, Matell

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: