Den gangen sjefen min ba meg om å bli redaktør for et reinspikka motemagasin for damer over 40, tenkte jeg at hun hadde fått veldig høy feber. Jeg hadde aldri jobbet noe særlig med mote, og ikke hadde jeg fylt 40 heller.

Men etter hvert skjønte jeg at jeg hadde fått en fantastisk mulighet: jeg kunne få være med på å lage det motebladet jeg selv syntes norske damer fortjente. Jeg, som alltid har syntes det har vært så urimelig at for å vise stil og trender må man være rynkefri og med BMI som en middels linjal, når verden beviselig er så full av vakre kvinner i et rikt mangfolk av aldre, farger og størrelser! Heldigvis var det åpenbart at et motemagasin for voksne damer ikke kunne ha 17 år gamle modeller.

KK Stil var født. Og jakten på modeller begynte. Vi lette etter voksne, vakre, sunne, naturlige damer. Blant dem som ønsket å være med var Bodil (63) fra Sandefjord.

Det ble Bodils første modelljobb. Sammen med fem andre vakre, norske damer ga hun oss gåsehud og hjertebank på settet. For en kraft og glede som utspilte seg foran oss! Et helt kobbel av folk bak kamera; fotograf, stylister, makeupartister, frisører, designer og assistenter følte det samme der den dagen (selv begynte jeg å grine). Her ikke bare luktet, men OSTE det skjønnhet, latter, glede, ekthet, styrke, levd liv.

Bodil er nummer 3 fra venstre, sittende på krakken.

1.jpg

Etterpå, da vi rørt roste Bodil for en usedvanlig vel utført modelljobb, sendte hun bare godordene i retur. Hun takket for at hun hadde fått muligheten til å være med. At hun fikk sjansen til å gjøre noe spennende og nytt. At hun var vakker nok og bra nok, og at hun ble sett.

Det er ikke noe vanskelig å se folk som Bodil, og det ble ikke hennes siste modelloppdrag. Her viser hun sommermote i KK Stil nr2/2015:

IMG_1455-Edit_2.jpg

Jeg var ikke med på fotopptaket til denne serien (et bunnsolid team av kvalitetsfolk klarte seg mer enn bra uten meg). Men Bodil sørget for å ta kontakt likevel. For å takke igjen, for muligheten hun hadde fått.

En stund senere kom det enda nye takksigelser. Et reklamebyrå hadde kontaktet henne for flere modellbilder.

KK-dagen i fjor skulle jeg på scenen for å snakke om vår bruk  av «naturlige» damer i moteseriene. Eventbyrået kom opp med ideen om å samle flere av modellene våre og ta dem med ut på scenen. I undertøy. I storsalen på Oslo Konserthus. Dette blir vanskelig, tenkte jeg. Tør voksne damer å kle av seg foran en fullsatt konsertsal?

Bodil sa ja med en gang. Her er damene backstage etter KK-dagen.

kknaturlig KK STIl KK-dagen Astrid Waller

kknaturlig KK STIl KK-dagen Astrid Waller

Etter modelloppvisning og intervju på scenen, takket Bodil nok en gang hjertelig for at hun fikk være med, og for alt hun hadde lært.

I dag forteller Bodil meg at hun koser seg og aldri er nervøs foran kamera. Det er ikke sikkert en 17-åring ville sagt det samme.

Hva Bodil synes hun har lært av sin modellkarriere, er ingenting mot det hun og andre voksne damer lærer oss alle ved å stille opp. Det er vi som skal takke alle som gir det levde livet en oppreisning. For at de inspirerer, går foran og viser at det ikke er over når du har fylt 40. Eller 60. Du trenger ikke vise undertøyet, men om du vil, så kan du. Du kan fortsatt pynte deg, sote øynene, gå i skinnbukser.

Til Bodil. Og til deg som leser: Du er vakker. Du er modig. Du har lov. Og vi heier på deg.

Besøk Bodil på Instagram her.

For ordens skyld: Jeg heier innstendig på 17-årige modeller også!

Alle bildene er fra KK Stil og eies av Aller Media, gjengitt med tillatelse. Bildet i studio er tatt av Yvonne Wilhelmsen. Bildene ute, tatt på Lille Herbern, er tatt av Ida Bjørvik. Bildet fra KK-dagen backstage er tatt av Astrid Waller. Bak alle bildene står også et lag med flinke stylister, frisører, assistenter og motejournalister, og et forlag som har hatt tillit til oss og latt oss få gjøre ting på en annerledes måte. Tusen takk!

Lagre

5 svar til “Historien om Bodil”

  1. Mai, du kjenner meg nå, så det blir noen flere takk’er ❤️❤️ De kommer fra hele hjertet. Og en nydelig hyllest, spesielt til alle voksne damer. Du er en ordkunstner. 👏🏼👏🏼

    Likt av 1 person

  2. Tilbaketråkk: Heia Barbie!
  3. Tilbaketråkk: Kvinner uten klær

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: