Jeg stikker bare innom for å minne om at det er stygt å mobbe. Det gjelder i skolegården, det gjelder i arbeidslivet og det gjelder på fotballbanen. Det gjelder i media også. Kanskje særlig i media.

Jeg har ikke filla peiling på fotball, men jeg vet litt om mobbing. Og det kommentatorer, redaktører, journalister og hvermannsen får lov til å lire av seg ufiltrert om treneren til det norske herrelandslaget i fotball, gjør meg trist, paff og bekymret.

Det kan hende Per-Mathias Høgmo ikke er en god nok fotballtrener og at noen andre vil lykkes bedre i jobben. Men det er ganske sikkert at han ikke blir bedre av å utsettes for offentlig hets og latterliggjøring. Og det er helt sikkert at det er uverdig av voksne mennesker å bedrive det.

Per-Mathias Høgmo er skyldig i ikke å være perfekt. Det deler han med mange. Arbeidslivet er fullt av folk som gjør en middels god innsats. Proppa med folk som ikke lykkes bestandig. Verden er rett og slett befolket med 7,3 milliarder mennesker som verken er allmektige eller ufeilbarlige.

Noen av dem er kommentatorer i aviser og radio. Andre liker å boltre seg med illsinte meldinger i kommentarfeltene. Og noen prøver å gjøre en god jobb med et fotballag som ikke scorer så mange mål som fansen ønsker seg.

Hvis noen burde vite hvor viktig heiing er, var det dem som bekjenner seg som supportere.

Alle har det best med en heiagjeng. Og når vi har det best, yter vi mest.

Jeg antar det gjelder for fotballtrenere også.

Just saying.

 

Bildekreditt: Pexels.com

 

Les også:

Heia, heia!

Åpent brev til Mann (57)

 

 

 

 

 

 

 

3 svar til “Stopp mobbingen!”

  1. Tilbaketråkk: Hvordan kunne dette skje?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: