En kompis skulle for en stund siden arrangere seminar for en haug av damer på sin arbeidsplass. Det viste seg å bli en drittjobb, for damene bedrev utstrakt intrigevirksomhet. Ja, sa han, du vet jo hvordan det er med kvinner.

Jeg har nemlig jobbet på en kvinnedominert arbeidsplass omtrent hele mitt yrkesaktive liv, så man kunne jo ta for gitt at jeg var vel bevandret i spisse albuer og skittent baksnakk. Men så feil kan man ta. Jeg har, nesten helt uten unntak, tilbrakt arbeidslivet sammen med rett og slett dritbra folk av begge kjønn. Av smarte, dyktige, varme mennesker – som har heiet på hverandre, framsnakket og klappet.

I slike miljøer blir bra folk enda bedre. Glade folk blir enda gladere. Det blir rett og slett hyggelig. Og både hjerter og muligheter åpner seg.

Det er lov å skryte av andre. Det er til og med lov til å skryte litt av seg selv. Om ikke annet, så inni seg. For greia med ord er at de kan være selvoppfyllende. Så vil du bli god, vær sammen med folk som sier du er god. Sier ingen andre det, så si det selv. Og før du vet ordet av det, blir alt mulig.

Føler du at janteloven er en stor del av deg? Her er hva du kan gjøre med den:

  1. Åpne dolokket.
  2. Slipp hele faenskapet nedi.
  3. Skyll godt ned, gjerne flere ganger. Så kan du snu deg og se deg i speilet og gratulere deg selv hjertelig med vel utført jobb. Lykke til, og heia deg!
IMG_7963
Bildet er av min fantastiske venninne Magni og meg. Magni er en stor heier. Hun liker, deler, skryter, oppmuntrer, trøster og ivaretar. Det er umulig å ikke elske henne.

PS. Takk til mine tidligere kolleger, kremgjengen i KK: jeg er ydmyk og lykkelig over all rausheten og støtten og fellesskapet vi har skapt sammen!

Lagre

4 svar til “Heia oss!”

  1. Tilbaketråkk: Diagnose: Stress!
  2. Tilbaketråkk: Stopp mobbingen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: