Søndag 23. oktober går familien vår for sjette gang årets viktigste søndagstur. Jeg gleder meg!

Bildet i toppen er av syvbarnsmoren Chama Abdallah (35). Da flyene bombet landsbyen deres, samlet hun barna og løp, uten å få med seg annet enn klærne de hadde på seg. Etter 16 døgn på flukt i Sør-Sudan kom familien til flyktningeleiren Yusuf Batil, der bildet er tatt.

De siste årene har flere hundre tusen flyktet over grensen fra nabolandet Sudan. Nå er også hundretusener drevet på flukt på grunn av interne konflikter i Sør-Sudan.

foto-sor-sudan-foto-olav-saltbones

Pengene fra årets TV-aksjon skal brukes til å sikre mennesker i krig- og konfliktområder livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat, og doneres nærmere bestemt til Røde Kors sitt arbeid i Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Gueatemala og Honduras. Noen av midlene skal også brukes på å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Det er ikke særlig vanskelig å gå god for dette arbeidet!

For oss har det å gå med bøsser for TV-aksjonen blitt en veldig fin tradisjon. Det koster utrolig lite, og vi har det alltid hyggelig på denne helt spesielle familieturen. Vi har gått dør til dør for Regnskogfondet  (2015),  Kirkens Nødhjelp (2014), Nasjonalforeningen for Folkehelsen sitt arbeid for demenssaken (2013), Amnesty International (2012) og Norsk Folkehjelp (2011), og vår lille familie har samlet inn utallige tusenlapper til sammen.

Det oppleves intenst meningsfylt for både store og små å bruke disse få timene på å hjelpe mennesker som trenger det. Nesten alle er blide og glade når man kommer med bøssa. Og ja, de fleste støtter! På en to timers gåtur kan man klekke opp til flere Pokémon-egg også…

Før vi drar, setter vi alltid litt ekstra god mat i ovnen som gjør seg ferdig mens vi går. Så kommer vi ferdigtrente hjem til varm middag, med ren samvittighet.

I år blir vårt sjette år som bøssebærere. Vi gleder oss! Blir du med på årets viktigste søndagstur? Du kan melde deg som bøssebærer her!

tva_banner_468x300

Jeg oppfordrer andre bloggere til å gå med bøsser og skrive om det, og lanserer hashtaggen #bloggereforfred2016 for de som vil kaste seg på!

Det har Anne-Helene som driver bloggen Lammelaartanker og Abelone som har bloggen Kaostroll gjort. Tusen takk! Se Anne-Helens blogginnlegg her og Abelones blogginnlegg her.

Foto fra Sør-Sudan: Olav Saltbones

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

2 svar til “Årets viktigste søndagstur”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: