Det er noe av det deiligste vi vet: å sove ute. Selv om vi nå litt sorgtunge har måttet pakke oss hjem fra båten for et par uker for å jobbe og stelle i stand til konfirmasjon, hjelper det betraktelig når Yr lover et høytrykk på vei fra sør og vi kan re opp utesenga igjen.

Jeg vet ikke hvorfor jeg alltid sover bedre ute enn inne, men jeg føler meg uten unntak både bedre, gladere og mer utsovet når jeg våkner naturlig av morgensol og fuglekvitter og liksom er midt i naturen. Så bare morgendagens varslede regnskur har flydd forbi, så blir det utesoving på oss igjen!

Det hender noen ser litt rart på oss når vi forteller at vi velger å sove under åpen himmel når vårt eget behagelige soverom med tykk overmadrass og blendingsgardiner  befinner seg bare noen meter unna. Temaet er visst såpass oppsiktsvekkende at jeg har snakket om det i media flere ganger, blant annet på God Morgen, Norge for noen år siden.

Disse bildene ble tatt i fjor (det har ikke blitt så grønt her hos oss ennå i år) til en sak i VG. Er de ikke en deilig påminnelse om hvor mye herlig sommer vi har i vente?

Egentlig synes jeg ikke det burde være så rart. Vi legger jo babyene våre ut i vogna for at de skal sove ekstra godt. Forskning viser at utesoving hjelper kroppen til å følge naturens rytme, og kan fjerne stress (og det har jeg som kjent definitivt ikke vondt av!). Min egen private forskning viser i tillegg at det gir deilig lykkefølelse. Verdt et forsøk for deg og, kanskje?

PS! Mer inspirasjon til utesoving – og tips til hvor enkelt du kan lage din egen uteseng? Sjekk her!

DSC02679 2
Livet er best under åpen himmel!

Foto: Sigrid Bjorvand Svegården

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: