Jeg er født 29. juni, og er kreps. Visste du at det ifølge astrologien gjør meg til en særlig myk og hengiven elsker? Dessuten er jeg  romantisk, hjemmekjær, beskyttende, tilpasningsdyktig, lidenskapelig og en god problemløser. Er det ikke fantastisk at folk som ikke kjenner meg kan vite alt dette om meg bare på bakgrunn av fødselsdatoen min?

Jo, det er det. Og det er selvfølgelig fordi det er reinspikka tull.

Legger jeg hodet på skakke og myser, kan jeg få horoskopet mitt til å stemme. Det kan de fleste andre også, uansett stjernetegn, så lenge de legger godviljen til.

Mange oppegående mennesker rundt meg mener hardnakket at astrologien virker. For det er jo, som kjent, mer mellom himmel og jord. Vitenskapen har for lengst forkastet astrologien, men tro kan som vi vet flytte fjell.

Hvis du ønsker at horoskopet ditt skal passe for deg, kommer du til å føle at det gjør det. Fenomenet kalles filtersyn: vi plukker det vi synes passer, og overhører det som ikke gjør det. For det meste består horoskoper, enten de er generelle eller personlige, av veldig brede spådommer som kan passe de aller fleste. I forlenget konsekvens kan horoskopet virke selvoppfyllende. Vi tilpasser atferd og gjøremål etter påstandene om oss, hvordan vi er og hva vi vil oppleve.

Vi er 7,3 milliarder mennesker i verden, fordelt på 12 stjernetegn. Det er sånn rundt regnet 610 millioner mennesker per stjernetegn, og at disse 610 millionene menneskene som deler stjernetegn med meg ikke bare skal ligne meg nevneverdig, men dessuten på grunn av sin fødselsdato oppleve noenlunde det samme som meg, er for meg en temmelig merkelig tanke. At kjærligheten for eksempel skal blomstre for samtlige krepser i desember, skal jo temmelig mye til. Legg til det faktum at alle krepser har partnere fra forskjellige stjernetegn, så begynner matematikken å få trange kår.

Jeg mener altså at alle, så lenge de lever og virker, kan finne NOE de kjenner seg igjen i i et horoskop, nettopp fordi det er så generelt. Her er imidlertid utdrag fra horoskopene til tre tilfeldig valgte stjernetegn for november og desember 2016 satt sammen med dødsdatoen til tre med det gitte stjernetegnet. Både fødsels- og dødsdatoen er hentet fra dødsannonsene i Aftenposten:

Mann, Fiskene, døde den 11. desember: «Egentlig er hele perioden bra for kjærlighet og romantikk, men kanskje blir desember best, og særlig jule- og nyttårshelgen. Fra midten av desember kan ting gå litt tregere, men det legger så absolutt ingen demper på dine lidenskapelige eskapader. Det er harmoni i eksisterende forhold og gode muligheter for å starte nye. (…) Fra midten av desember kommer det ny entusiasme og iver inn i økonomien. At det dukker opp noen uventede kroner under juletreet, er fullt mulig. (…) Alt tegner bra til at du får en spennende avslutning på 2016. Du vil også oppleve en del overraskelser – de fleste av det hyggelige og gledelige slaget. (…) Dette gir deg ny energi, pågagnsmot og optimisme inn i 2017.»

Kvinne, Skytten, døde den 10. desember: «Med din utstråling av sjarm og sensuelle blikk sier det seg nesten seg selv at du får en flott tid enten du er i et forhold eller er singel. Dette blir også en tid hvor du får noen uventede, men hyggelige romantiske opplevelser. Den så absolutt beste tiden for den store kjærligheten ser ut til å bli romjulen. (…)  Julehelgen blir helt fantastisk. Da kommer du til å oppleve mange spennende overraskelser.»

Kvinne, Krepsen, døde den 8. desember: «Det som er sikkert, er at du går inn i en topp periode for parforhold og relasjoner til andre mennesker. Mange nye forhold blir startet i denne tiden og spesielt i romjulen. (…)  Jobben kommer til å oppta deg til oppunder julefeiringen. Og det gode er at dette har du slettes ikke noe imot. Nå ønsker du å vise både sjefer og arbeidskolleger at du er en autoritet innenfor ditt spesialfelt. (…)

Hadde disse tre vært i stand til å lese horoskopene sine, ville de nok ikke kjent seg fullt så godt igjen.

Sorry altså, men her er det som egentlig står i stjernene: Du er et bitte lite menneske som befinner deg på en bitte liten planet. Denne planeten er en del av en bitte liten galakse. Utenfor den finnes det uendelig mange galakser. Bare fra akkurat vår bitte lille planet fremstår tilfeldige soler som de stjernebildene de ser ut som for oss. Disse er bare noen få blant milliarder av stjerner som finnes i vår galakse, og utenfor den finnes milliarder av galakser. Universet kan være uendelig.

Tanken er jo umulig og uutholdelig for de fleste av oss. Det gjør oss så innmari små. Kanskje gir det oss litt angst for fremtiden også. Da er det mer trøst i at stjernene har svar og tolkninger, og gir oss en mening vi kan leve med.

Nå er jo ikke jeg astrolog, men dette horoskopet er jeg ganske sikker på at du kan feste lit til:

Væren, Tyren, Tvillingene, Krepsen, Løven, Jomfruen, Vekten, Skorpionen, Skytten, Steinbukken, Vannmannen, Fiskene og for den saks skyld det nye stjernetegnet Slangeholderen:

Stjerner kommer ikke til å påvirke livet og hverdagen ditt på noen måte.

Horoskopet gjelder også for de kommende ukene.

Den gode og dårlige nyheten er at det blir det opp til oss selv å få det så ålreit som mulig både i kjærlighet, vennskap, økonomi og jobb i stedet.

Kanskje er det egentlig like greit?

God helg!

Les også: Nei takk, Erna!

Illustrasjonsfoto: Pexels

4 svar til “Tror du på dette?”

  1. Jeg er så enig! 🙂 Jeg må innrømme at jeg ikke vet hvilket stjernetegn 8-åringen min har, 9-åringen er vannmann slik som meg. Vi snakket om dette en gang, og da mente barna at siden jeg er vannmann er pappa brannmann. Det er mye kulere enn å være vekt! God førjulstid til deg og dine!

    Likt av 1 person

  2. Tilbaketråkk: Velkommen, 2017!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: