Farvel, november. Du blir ikke savnet.

Skroll ned til innholdet

November, jeg har ei god, gammaldags høne å plukke med deg. Altså, jeg skjønner at du er en årviss nødvendighet sånn mellom høstkosen og julestria, men er du pokka nødt til å være så til de grader nitrist?

I år har du åpenbart vært innstilt på å gi livsgleden så trange kår som overhodet mulig for oss alle, med gråvær i ukevis og en uforutsigbar veksling mellom skitten snø og underkjølt regn. Den som fant på at klokka skulle skrus tilbake må ha vært novembers eneste fan. Takk skal du faen meg ha ha for at du fant på den geniale ideen å servere svarte natta en hel time tidligere på ettermiddagen! November, du og jeg har aldri vært bestiser, og i fjor tok du kaka da jeg rett og slett møtte den såkalte veggen. I år inviterer du tydeligvis til et djevelsk déjà vu, men du kan bare glemme det først som sist. Jeg tar nemlig opp kampen.

Du synger på siste verset, og allerede til helgen er det første søndag i advent og du får bryne deg på en haug av lysende adventsstjerner og tente lys. Jeg har dessuten tjuvstartet, der fikk du den. Her brenner kongerøkelse og juleduftlys allerede, så du kan bare ligge der med krampetrekningene dine av slaps og nedbør og bekmørke.

Jeg går i krigen, og skal gjøre mitt ytterste for at resten av vinteren skal bli en tid for glede og nytelse! Jeg er bevæpnet med stridslyst, tekopp og raggsokker, og er klar for å danne en forsvarshær. Hvis noen vil være med, anbefaler jeg disse effektive våpnene, som jeg er brennsikker på også kommer til å funke i lumske og eviglange januar.

 1. Fyr på peisen til du skjems. Det er ingen grunn til å gå stivfrossen rundt fordi om november har meldt sin ankomst. Og ta deg tid til å stirre på flammene. Det er nesten, men bare nesten, like meditativt som å sitte på en båt og se på havet.
 2. November er faktisk den perfekte unnskyldningen til å pakke seg inn i et pledd og bli i sofaen hele kvelden (pledd fra Ellos, kr 850).
 3. Kjøp julekalender til deg selv og få en liten gave hver dag fram til jul. Dropp sjokolade. Gå for deilig hudpleie i stedet, du har helt sikkert fortjent det. Og hvis ikke, så trenger du det i hvert fall! (Julekalender med pleiende ampuller fra Babor, kr 695).
 4. Drikk te. Jeg har forsket, og dette er den beste! (Three Licorice, kr 50, Pukka).
 5. Gå i koseklær hele dagen. Hvis noen lurer på hva jeg ønsker meg, så er denne her et hett tips: Morgenkåpe i kasjmirblanding (kr 1000, H&M Home).
 6. Kjøp lysterapilampe. Den lurer hjernen til å tro at du får dagslys og gjør deg mer våken og opplagt. (Innosol Rondo lysterapilampe, kr 2450).
 7. Tenn lys overalt! Gjerne med duft, og gjerne dyre og deilige! Dette skal få brenne i stua mi helt fram til jul, det lukter fantastisk (Durance, kr 320).

Se på Skam. Bare Even snart dumper dama, så skal du se våren kommer av seg selv. Vær snill mot deg selv, gå turer og krydre det hele etter behov med musikk, bøker, god vin og kosemat, og ta mange og gode pauser i løpet av dagen.

Og du, hvis du også skulle slumpe til å føle deg aldri så lite mentalt ufrisk akkurat nå, så vit at du på ingen måte er alene. Det er ikke deg, det er november. Jeg lover. Pust dypt, følg lista. Gjenta. Og vips, så har sola snudd.

Les også: Det smittsomme smilet

Foto: Produsentene og Pexels

6 svar til “Farvel, november. Du blir ikke savnet.”

 1. Jeg har vært krigen siden slutten av oktober…! Duften av kongerøkelse har satt seg i hele huset, julesanglisten på Spotify begynner å bli frynsete og jeg begynner å bli tjukk av alle pepperkaker, julekonfekt og juleølet jeg har måttet kvalitetssikre før selveste jula er her. I tillegg har Are fylt opp fryseren med leverpostei og ribberull. Heldigvis kommer advent nå så jeg får hengt opp stjernene som har ligget klare i ukesvis. Og ikke minst skal stakan frem i all sin prakt på søndag😉

  Likt av 1 person

  1. Vi går i krigen sammen, Kristine! Tenker at kvalitetssikring av øl og konfekt er helt riktig av deg. Januar kommer jo den også. Og Ares leverpostei smaker fantastisk (det er tomt nå, vi kommer opp etter mer). Elsker dine vintips og matinspirasjon! Stakan i all sin prakt skal du få ha for deg selv 😀

   Liker

 2. Tilbaketråkk: Halleluja: Våren kommer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: