Blir du støtt av dette bildet? Da er det deg det er noe galt med.

Hvem andre ligger med, og hvordan de gjør det, har du nemlig ingenting med. Hvem andre forelsker seg i og vil dele livet med, er rett og slett ikke din sak.

Absurditeten i å bli sint fordi noen er glade i hverandre og vil være sammen, er fengslende og nifs på samme tid. Du skal vite at jeg ikke bryr meg om ditt kjærlighetsliv, og at du, så lenge du ikke skader eller sårer noen, kan ha sex med hvem du vil.

Det kan andre også. Det går slett ikke ut over deg. Det er på tide at du forstår det nå:

Folk blir ikke skumle av å elske. De blir skumle av å hate.

Det er ikke det forelskede paret du så kysse på trikken eller i parken som truer verdenen vår. Det er du.

Du som sitter hjemme og tillater deg å la raseriet ditt ulme. Du som tror at du og guden din har rett til å mene noe om hvordan andre skal leve, og med hvem. Du som mener det er riktig av deg å kritisere, såre, eller til og med drepe fordi noen er glad i hverandre. Du er den farlige. Det er dine følelser vi ikke trenger.

Vi har sett det så mange ganger nå, hvor ille det kan gå når mørke og galskap får vokse i fred. Når mennesker samles for å hate. For ikke å snakke om hva som kan skje når en enslig stakkar får sitte hjemme bak mørke gardiner og koke sammen syke og beksvarte tanker i sitt ensomme sinn.

Dette er til deg som hater. Dette er til deg som føler du har rett til å skade og såre. Dette er til deg som synes det er greit å si at andres kjærlighet gjør dem ekle og motbydelige. Dette er til deg som synes at dine følelser er riktigere og mer verdt enn andres. Du som tilfeldigvis ble født heterofil og som mener det hever deg over andre.

Du gjør skade. Ikke bare på homofile, men på oss alle. Du gjør gata du bor i, byen din, landet ditt, verdenen din, verdenen vår, til et dårligere sted.

Hatet ditt vil vi derfor aldri akseptere. De svarte handlingene dine, uansett om de består av innestengte følelser i et trangt hjerte, ord du hvisker i natten eller kjekker deg med på byen, eller grusom terror og drap, vil vi aldri la vinne.

For vi andre, vi heier på kjærligheten. Vi heier på gleden og rausheten og åpenheten og ektheten. Vi heier på det gode, vi heier på det glade, vi heier på hverandre. Og det er vi som vinner til slutt.

Bare så du vet det.

Happy pride!

3348386056_ed100c3f34_o.jpg

 

Bildene i dette innlegget er fra Flickr og YouTube.

 

 

 

Ett svar til “Det skumle hatet”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: