Nå har jeg blogget om våren to ganger, men det tar ekstremværet Tor åpenbart ingen hensyn til. I dette uværet velger jeg peiskos og rødvin, og så får vi heller nyte det mens vi i all hemmelighet drømmer om rosévin i solveggen (det kommer snart, det også!). Her er ukens vintips!

Har du tid til å vente litt, anbefaler jeg en nyhet fra bestillingsutvalget. Terra Aprica Primitivo Puglia smakte jeg for en liten stund siden. Vinen er dyp mørkerød, nesten svart på farge, med en kraftig aroma av solmodne kirsebær. Deilig saftig i munnen med masse bærsmak og myke tanniner. Lang og behagelig ettersmak. Vinen koster kr 149, og smaker som det dobbelte. Perfekt følge til en gryterett, eller pizza og annen italiensk mat, eller fredagsbiffen (varenr. 3608901, kr 149). Verdt å vente på!

Primitivo Puglia Terra Aprica

En vin du derimot burde finne i polhyllene i dag, er denne: Villabella Valpolicella Ripasso Superiore har jeg kost meg veldig med. Også en super rødvin til biff, gryteretter, pizza og pasta. Vinen er dyp rød, nesten mot lilla på farge. Også her er det aroma av kirsebær og krydder. Vinen er småfeit og kompleks med smak av syrlig frukt og krydder. Behagelige tanniner og lang og krydret avslutning (varenr. 9397401, kr 190).

villabella-valpolicella-ripasso-classico-superiore-991414-s198

Riktig god helg! Barrikader dere inne i kveld med pledd, tøfler og dyre duftlys, og husk at våren snart er på vei.

Lagre

2 svar til “Ukens vintips”

  1. Tilbaketråkk: Spaghetti med sjømat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: