Langtidskokt høstgryte med høyrygg

Skroll ned til innholdet

Denne enkle og supergode gryteretten smaker fantastisk! Selv om den trenger tid på komfyren, krever den lite av deg. Maten gjør seg selv ferdig mens du gjør andre ting. som bonus er den enda bedre om den får stå en dag – så her får eventuelle rester garantert bein å gå på!

Høyrygg er billig kjøtt med masse smak, og blir helt nydelig om det bare får mørnes over tid, enten i gryte eller i ovnen. Hvis du ikke vil passe på stekeplata, kan du godt sette gryta i ovnen på middels varme i stedet for å gjøre seg ferdig der.

høstgryte med høyrygg

Du trenger:

 • 1 kg høyrygg av okse
 • 2 løk
 • 4 hvitløksfedd
 • 2 gulrøtter
 • 1 ss soyasaus
 • ½ chili, hakket
 • ½ sellerirot
 • 2 ss rapsolje
 • 1 ss smør
 • 2 bokser hakkede tomater
 • 3 dl hvitvin
 • 6 dl kjøttkraft (eller vann + oksefond)
 • 2 læurbærblad
 • Persille
 • 2 dl matfløte
 • salt og pepper

Slik gjør du: Skjær kjøttet i biter og brun en panne om gangen i smør og olje så kjøttstykkene får stekeskorpe på alle flater. Legg til side. Skjær grønnsakene i biter og fres først hvitløk og løk, så resten av grønnsakene. Ha alt i en jerngryte. Hell over vin og kok inn til halv mengde. Ha så i tomater og resten av væsken. Væsken skal dekke kjøttet, så spe eventuelt med mer kraft. La gryten putre på svak varme under lokk i minst to timer. Kjøttet er ferdig når du enkelt river fibrene fra hverandre med gaffel. Ha i fløte og smak til med salt og pepper, eventuelt mer chili og soyasaus.

Server med potetmos eller jordskokkpuré.

Prøv gjerne denne vinen til: Most Wanted Shiraz, en saftig og fruktig, ung rødvin med smak av mørke bær, krydder og lakris, best servert litt kjølig (varenr. 147352, bestillingstuvalget, kr 150). Forøvrig også en nydelig vin til pasta!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: