Det ser jeg definitivt ikke bort fra! Å komme inn dørene hjemme hos skuespiller Evy Kasseth Røsten er som en eneste varm omfavnelse. Eller, egentlig starter det allerede før du kommer inn. Nærmere bestemt på trappa, der du blir møtt av hennes hjemmelagde islykter med frosne roser, en haug av levende lys og grønne kranser.

Siden bare fortsetter det. Her er julen så intenst tilstede i lukter, lyd og øyenfryd at du må være fullstendig følelsesløs for å unngå å komme i julestemning. Bli med bak kamera da vi lagde reportasjen «Evys julefest», som står på trykk i juleutgaven av KK, i salg nå! Slik starter artikkelen i bladet:

2016nokkn49_088_julemat-evy-kasseth

Jeg er så imponert over Evys evne til å skape vakre stillebener, og av hvor utrolig god hun er til å bruke gammel pynt og gjenstander og få det til å se mer moderne ut enn noe som er nytt. Her blir en av hennes mange vakre dekorasjoner doblet i det nydelige, gamle speilet. Et velbrukt interiørtriks som funker kjempefint til levende lys! Den nydelige kommoden er kjøpt hos Linneas Hage.

dsc00369

Reportasjen i KK handler egentlig om julemat. Evy er vegetarianer, og lager alternativer både med og uten kjøtt når hun inviterer til selskap. Da er det veldig greit å ha en kjøkkenassistent eller to med på laget! Her er stylist Tone i aksjon:

dsc00365

I sjangeren nære og vakre stillebener er jeg fra meg av begeistring over disse bildene i gamle rammer. Her er Evy og mannen Paul Ottar Haga sammen med en klar beskjed fra barnehånd: Ha et hjerte, slutt å erte!dsc00373La oss ikke stoppe begeistringen der, heller. For her er Evys vegetaralternativ til ribbe: Nøttesteik! Oppskriften finner du i KK, og for å si det sånn: Den anbefales! Selv jeg som er kjøtteter av rang ble plutselig litt vegetarisk av meg der et øyeblikk.

dsc00392

Evy tråler land og strand for å finne vakre, gamle møbler og pynt, og denne lysestaken må sies å være et kupp. Hallo, så fint! I bakgrunnen ser du Yvonne, Tone og Evy i arbeid.

img_3597

Bordet gjøres klart for gjester… dsc00405

…og her er alle gjestene på plass, mens fotograf Yvonne knipser venninnene. Fra venstre Grethe Bøe-Waal, Evy, Kristin Dahlum og Line Heie Hallem nyter hjemmelaget fransk gløgg og pepperkaker med blåmuggost.dsc00411

I bladet får du oppskrift både på gløgg, konfekt, vegisterkaker (som er Evys vegetarsvar på medisterkaker), og hjemmelaget fikenmarmelade til pepperkakene. Jeg har forresten laget flere andre saker i samme blad, som dessuten er plastet sammen med min «baby» KK Jul. Med andre ord: KK nr 49/50 er så nært du kommer et må ha de kommende dagene 🙂

kk49_coverprint

I ren og skjær eufori, slæsj overtenning, glemte jeg helt å ta den egentlig obligatoriske selfien av gjengen på settet, men takk uansett for en herlig dag på jobb til stylist Tone Kroken, fotograf Yvonne Wilhelmsen og selvfølgelig selveste julestjerna: Evy Kasseth Røsten!

PS. Dagens hete inspirasjonstips fra meg: følg Evy på Instagram!

Flere behind the scenes finner du her!

Lagre

2 svar til “Er dette Norges vakreste julehjem?”

  1. Gud så herlig! Spilte ikke Evy Kristin Lavransdatter i en oppsetning på Jørundgård i Sel for få år siden?
    Jeg tror også Marianne Storberg har en novelle i siste KK? Hun er en av mine yndlingsforfattere for tiden, med den fantastiske debutromanen «Brevet fra Betzy». Og fra i vår «Eplehagen».

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: