Fra tid til annen dukker det opp artikler i feeden min om pelsdrift eller andre former for dyreplageri. Som regel må jeg bare scrolle rett forbi. Jeg orker det ikke.

Det gjør fysisk vondt å se bildebeviset på hva vi mennesker utsetter dyr for. Jeg blir deprimert og sint så det grenser mot galskap når jeg leser om folk som skyter på katter med luftgevær for gøy eller drukner hundene sine levende i buret. Jeg takler det rett og slett ikke.

Men det er noen ting vi er nødt til å orke. For vi kan kanskje ikke hindre en og annen syk tulling i å gripe luftpistolen og skyte aggresjonen sin ut på en uskyldig nabokatt (selv om  mennesker som får seg til å begå slike handlinger, trenger både hjelp og strengere straffer). Derimot kan vi si meningen vår om organisert dyreplageri.

Det går rett og slett ikke an å forsvare pelsdyrindustri. Beklager, men det gjør ikke det. Dyr skal ikke leve hele livet sitt i bur der de ikke får plass til å utvikle seg for at vi senere skal få flotte oss med pelsen deres. Det er bare ikke greit. Så enkelt er det.

Du kan se NOAHs informasjonsvideo om hvordan pelsdyrene lever her. Hvis du orker.

Jeg har signert NOAHs underskriftskampanje mot pelsdyroppdrett – håper du vil gjøre det samme! Stortinget må i nær framtid stemme over avvikling av pelsdyrnæringen i Norge. NOAHs underskrifter skal leveres til Stortinget og statsministeren og vise politikerne at vi er mange som bryr oss om dyrenes velferd og rettigheter. Vi har rett og slett muligheten til å avvikle pelsdyrnæringen i Norge. Blir du med?

Du signerer underskriftskampanjen her.

pelskampanje

Foto: Pexels og Tommy Solberg/NOAH

Lagre

Lagre

Lagre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: