Selv om jeg har jobbet med interiør i mange år, har det ikke vært mange reportasjer i blader fra huset vårt.

En av grunnene er utvilsomt latskap. Hjemme hos oss bor det fire barn og tre katter, og selv om Jostein sikkert vil påstå noe annet, lider jeg ikke av ekstrem ryddemani. Oppussing driver vi sjelden med, delvis av samme grunn, men også fordi man etter å ha brukt mange timer på jobb i dyp konsentrasjon rundt former, farger, sammensetninger, materialer, møbler og duppedingser, synes det er innmari deilig å bruke huset sitt primært til å bo i når man logger av for dagen.

Men jeg elsker KK. Det har vært arbeidsplassen min i ti år og er fremdeles min største oppdragsgiver. Så når de vil sende et team med fotograf, interiørstylist og hår- og makeupartist hjem til meg og la meg lire av meg noen gloser, så sier jeg ja likevel. Intervjuet kan leses i KK 39, i salg i en butikk nær deg veldig snart.

Der kan du se dette bildet, tatt av Filippa Tredal, som viser stua vår i en for anledningen mildt redigert versjon. Jeg er veldig glad for de tingene som er valgt til å være med på bildet, for noen av dem betyr faktisk ganske mye for meg – sånn til ting å være, mener jeg.

Interiørtrenden jeg velger meg
Fra KK nr 39, 2016: Meg, for en gangs skyld ikke i kosebukse, og stua vår, lett ommøblert i anledning fotoshootet.

Bordet, som til vanlig står på kjøkkenet og for tiden også fungerer som min kontorpult, er Eero Saarinens «Tulip Table», og jeg ville aldri tatt meg råd til det om det ikke hadde dukket opp på Finn for mange år siden til en ganske annen pris enn jeg måtte ha gitt i butikken. Det hadde vært brukt i et oppussingsprogram på tv, men familien som fikk «nytt» hus kjente seg ikke igjen i stilen, og la bordet ut for salg. Det har vært med meg i maaange år nå, og flere skal det bli! Stolene er en salig miks av gode, gamle Eames «Plastic armchair» fra Vitra, en vintagestol kjøpt hos Linneas Hage, og to skinnstoler fra SixBondStreet.no som er av nyere dato. Teppene er fra Cornelias Hus. Skapet er arv etter min tippoldefar, og jeg var så heldig å få lov til å overta det av en kjær tante. Speilet er antikt og stammer fra Danmark, jeg har kjøpt det av stylist og venninne Marie Olsson Nylander, som alltid finner de vakreste ting når hun ferdes rundt over hele verden. Kjolen min er fra Anouska, kjøpt hos Linneas Hage. Og selv har jeg også fått hjelp til å pynte meg…

img_0751
Tone Skipá sørger for at jeg er presentabel for fotografen. Her ser du både hvor bordet egentlig står … og hvor rotete det vanligvis er hos oss!

Stylist og makeupartist Tone Skipá tryller med både sminkekoster, hårføner og klesklyper. Jeg har jobbet med Tone alle mine år i KK, og hun vet alt som trenger å vites om sminke og skjønnhet. Vil du lese mer finner du alltid oppdaterte tips på bloggen hennes. Takk for hjelpen, Tone!

De lekre interiørdetaljene i bildet kan tilskrives Tones navnesøster, interiørstylist Tone Kroken, som jeg har vært så heldig å ha et nært samarbeid med både i mange år da jeg var redaktør for KK Living, og senere som frilansjournalist og -redaktør. Her leveres alltid et skyhøyt estetisk nivå, trillende og smittende latter og interiørnyheter som får lommeboka til å skjelve av skrekk! Her vurderer hun bildeutsnitt sammen med fotograf Filippa.

img_0755

Som vanlig på fotoshoot må det jukses litt. Også da er Tone Skipá god å ha. Lampen vår, som jeg også er inderlig glad i (den heter Zettel´s og er designet av Ingo Maurer), var i veien på bildet og måtte skyves til side for at fotografen skulle få fritt leide. Men ikke noe problem, Tone står bare på en stol og tar seg av saken.

img_0770

I mellomtiden har disse to kommet hjem fra skolen og lurer på hva i all verden som foregår på stua deres, og hvorfor mamma står i pumps og lener seg mot veggen…

IMG_4825.JPG

…mens Misty, en av tre nevnte katter, med sitt mest indignerte blikk forsøker å kommunisere at det er mer enn nok bråk nå, thank you very much.

img_0784
Takk for besøket, på tide å dra hjem, kanskje? Godbiter kan leveres i døra på vei ut. Med vennlig hilsen Misty.

Ses i KK nr 39, da?

Riktig god høstkveld til deg fra meg!

Flere behind the scenes kan du se her!

Lagre

Lagre

Lagre

7 svar til “Hjemme hos oss”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: