Velkommen til et lykkelig år!

Skroll ned til innholdet

Hei, 2019 – velkommen skal du være! Og gratulerer: du skal nemlig få være året for glede, raushet, gode intensjoner og takknemlighet.

I julenummeret til KK hadde jeg dette innlegget på trykk (jeg har dessverre helt glemt å dele det her inne). Bakgrunnen var en setning fra programleder Birgitte Lund Nakken da jeg intervjuet henne til en boligreportasje. Jeg tror spørsmålet jeg opprinnelig stilte handlet om tips til å skape stemning i interiøret, men svaret var langt bedre enn spørsmålet.

– Vær takknemlig! Å ha et trygt hjem er ingen selvfølge, sa hun.

Har du noen gang fått noe bedre interiørtips, så si for all del ifra. Jeg har tenkt mye på det siden, og mitt nyttårsforsett for 2019 handler derfor primært om takknemlighet. Jeg har mange grunner til å føle meg som en heldig jævel. Det har helt sikkert du også.

Det hender at Jostein påpeker at jeg klager for mye. Jeg pleier å forsvare meg med at jeg er optimalist: jeg er ute etter forbedringer. Og det må da være en fin ting å ha noe å strekke seg etter?

Den øvelsen vi kan gjøre litt oftere, er, som jeg skriver i KK, å fokusere mindre på hva som kunne vært bedre, og mer på hva som kunne vært verre. Det gjør det til slutt vanskelig å ikke finne noe å sette pris på. Du er kanskje ikke millionær, men kommer du på noen som har mindre enn deg? Om helsa ikke er helt på topp, finnes det likevel eksempler på folk som er enda sjukere? Leter vi etter gleder, er de ikke så vanskelige å finne.

Verdens mest takknemlige folk er neppe dem som har størst grunn til å takke. Vi som har mest i verden, har høye forventninger, både til oss selv og til hva livene våre skal inneholde. Millioner av mennesker sulter i Jemen akkurat nå, mens du og jeg har kort vei til brødboksen.

Takknemlige folk er lykkelige folk, og for min del er målet at 2019 skal bli et lykkelig år. Det er et nyttårsforsett du gjerne må dele med meg, for jeg er brennsikker på at du har flere grunner til å være glad enn til å være nedtrykt.

Selvfølgelig er det lov til å ha tunge stunder og føle seg deppa  (jeg er en erfaren ekspert på området). Men jeg har tak over hodet, mat i kjøleskapet, varme klær og folk som er glad i meg. I internasjonalt perspektiv er jeg blant verdens aller heldigste.

Jeg liker ideen til min venn og tidligere sjef Hilde, som i dette Instagram-innlegget innfører takkeglasset: Finn frem et tomt syltetøyglass. Skriv en lapp hver uke med en ting du er takknemlig for. Når 2019 er over, har du et glass fylt med minst 52 grunner til takknemlighet – og dermed lykke.

takknemlighetsglass

Blir du med på å lage 2019 til ditt gladeste år?

PS! Har du også som nyttårsforsett å bli sprekere i det nye året, kan du følge mitt Prosjekt Happy her og her!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: