Som mange andre båteiere, er jeg en kikker (sorry, altså). Jeg elsker å traske i båthavna og titte inn til andre. Hva slags innredning har de valgt, hvordan er planløsningen, er det noen gode ideer å stjele?

Det som ofte slår meg, i tillegg til at det selvfølgelig finnes utrolig mange fine båter, er at alle innreder dem veldig likt! Uansett prisklasse og størrelse på skuta virker det som om alle har handlet i den samme butikken. For hvorfor har alle blå puter med anker eller blårøde stjerner? Hvorfor har alle Lexington-inspirerte pledd og de samme plasttallerknene med båtmotiv? De samme klappstolene?

Da vi impulskjøpte båten vår, innrømmer jeg at jeg først tenkte at jeg måtte gjøre nøyaktig det samme som alle de andre. Her var det bare å løpe til Gant-sjappa, liksom. Det var den alltid eminente superstylisten Tone Kroken, som jeg ofte jobber sammen med, som fikk meg fra det.

– Nei nei, drit i det. Kjør bohemstil! Det er jo det du liker best, og det blir superfint på båt, sa hun.

Og det gjør det jo. Så hos oss ble det paisleymønster, kelimputer, tretallerkener (elsker de tallerkenene, de får maten til å se så delikat ut!), linduker, naturpynt som skjell og fjær, og en deilig kaotisk miks av farger og mønstre. More is more. Det er klin umulig å holde båten vår ryddig uansett, til det er vi for mange om bord.

IMG_5231
Solsengen har fått teppe over skinnputene og en lurvete miks av mønstrede puter.

Frida III er en Scand Baltic fra 1986, så hun er en moden dame. Alle overflatene er ikke like skinnende som de sikkert en gang har vært, og vi er ikke sånne som aller helst driver med oppussing når den etterlengtede sommeren først er her. Da skal livet nytes! Med litt sånn herlig rufsete boho-stil gjør det ingenting at man ikke kan speile seg i skinnputene og at teaken ikke skinner om kapp med sola.

IMG_5275
Livet er alltid aller best uten kalesje!

Det er ikke lett å ta fine bilder på en båt, plassen er tross alt liten (29 fot), men det er utrolig hva man får plass til hvis man vil. I tillegg til to voksne og fire barn, liksom. Jeg får for eksempel plass til en haug av puter og pledd, alltid tre ganger så mye klær som jeg får bruk for, et latterlig antall toalettsaker, et halvt bibliotek med bøker, en gitar … Meningen er at båten skal være så godt utstyrt at vi kan ta en spontan tur uten å pakke noe særlig. Jostein pakker en badeshorts og en sixpack og har alt han trenger. Jeg pakker MYE, uansett. Stikk innom oss til sjøs om du er i manko for duftlys, såper eller hammam-håndklær, for eksempel. Jeg er helt sjuk.

IMG_5304
Klart man må ha duftpinner også på verdens minste bad …

I nyere utgaver av balticen er byssa nede i forkabinen. Hos oss er den oppe i «uterommet», og det er jeg innmari takknemlig for. Siden jeg er så glad i å lage mat, også om bord, er jeg svært fornøyd med å kunne stå under åpen himmel og kokkelere, og at jeg kan la matosen forsvinne rett til himmels. Eller til nabobåten, da. Vi har satt inn to teakhyller for oppbevaring av krydder over kjøkkenbenken, siden jeg jo er en sånn krydder-nerd. Jeg har ALT av krydder, her skal man ingenlunde utsettes for en gurkemeieløs båttilværelse. Mitt neste prosjekt er å lime klesklyper på innsiden av skapdørene for oppbevaring av krydderposer. Det er alltids plass …

IMG_5338
Plass til mye krydder. Teakhylla tar jeg gjerne tips til å få fin igjen. Sandpapir var ikke nok. Kanskje den bare må byttes? S’well-drikkeflaska er veldig kjærkommen i varmen, den holder vannet iskaldt i timevis!

Siden vi er såpass hardt angrepet av båtgalskap, hender det rett som det er at Jostein og jeg stikker til sjøs selv om vi må jobbe. Båtkontor fungerer faktisk utmerket hvis man bare vil det nok. Trådløs ruter har gitt oss mange ekstra lange helger! Og når man er ferdig for dagen og kan klappe igjen macen, er man utpå bølgene i løpet av minutter. Det er deilig, det!

IMG_5242
Jostein sitter alltid nede i forkabinen og jobber, men jeg MÅ være ute når jeg kan. Så får jeg heller myse litt …

En av grunnene til at vi endte opp med balticen, er soveplassene. Vi trenger soveplass til to store og fire ikke lenger veldig små, og fortsatt går det heldigvis greit. Vi slår ned bordet i forkabinen og lager dobbeltseng til jentene våre, mens gutta har hver sin stikkøye. Jostein og jeg sover alltid i akterkabinen, til tross for at den egentlig ikke er lang nok til 185 cm skipper. Pyttsann, det er bare å legge seg litt på tvers, ikke sant? Man får plass til det man vil.

IMG_5284
Se for deg meg inneklemt i venstre hjørne her og skippern på skråss over hele senga, så har du et ganske virkelighetsnært bilde av situasjonen. Over senga har vi skrudd opp teakhyller egentlig beregnet på vin, for ekstra oppbevaring av bøker, toalettsaker og en totalt unyttig drømmefanger.

Denne lille boka er vi veldig glad i. Den fine kahytteboka i skinn inneholder små og store ferieminner fra årene våre til sjøs!

IMG_5326
At kahytteboka er nesten full, er et bevis på hvor glade vi er i båtlivet. Her er det barnetegninger, bilder, hilsener fra venner som har besøkt oss til sjøs og telefonnummer til nye bekjentskaper. Lysestakene (med batteridrevne lys i) passer på armbåndene mine når jeg ikke gidder å ha dem på meg.

Har du gode tips til innredning av båt, legg gjerne igjen en hilsen!

IMG_5426
Ses på sjøen!

Mer om båt:

2 svar til “Velkommen om bord!”

  1. Tips til teakhylla. Biltema har Honduras mahognybeis. Den funket knall på vår teak.
    Ellers går det jo ann å bruke kontaktplast og gi hylla en helt ny look

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: