Jeg vet at mange ikke er det i oktober. Kanskje er du en av dem som blir irritert når julemarsipanen, julepynten og – skrekk og gru – julebladene dukker opp i hyllene før høstløvet har falt?

Da kan du få slippe å kjøpe dette bladet, som allerede har ligget til salgs en stund.

kkjul_coverprint_utenean

Jeg har jobbet med KK Jul i  … oi, shit, det er faktisk 11 år nå (!). Og jeg er ganske vant til å få kjeft når bladet dukker opp i bladhyllene allerede i uke 40. Men det var på ingen måte noen selvfølge at jeg skulle få lage bladet også i år, siden jeg ikke er ansatt i Aller og KK lenger. Men det fikk jeg altså lov til, og det er jeg jo veldig glad for og stolt av. Det er nemlig et kjempemorsomt blad å lage, og et produkt jeg er innmari glad i. Akkurat som jeg er glad i jula. Selv om det å lage bladet innebærer at den må «feires» i juli.

Når et blad dukker opp i bladhyllene i oktober, skjønner de fleste at det ikke akkurat er julestemning i lufta når vi produserer det. Veldig mye av jobben gjøres faktisk midt på sommeren, mens noe, som de bildene som krever snø og vinterlys, tas nesten et år i forveien – sånn som serien på coveret, fotografert i gården som er nabohuset vårt, nydelige Søndre Bjertnes Gård. Behind the scenes fra denne jobben kan du se her!

I sommer satt jeg altså i shorts og singlet og hørte på julemusikk for meg selv mens jeg skrev, samlet bilder og gjorde mitt ytterste for å late som jeg var omgitt av crisp nysnø, sprakende peisild og gløgg i kruset. Og vet du hva som våkner, allerede i juli om så er, når man anstrenger seg? Gleden over å vente på noe fint.

For jeg gleder meg fortsatt til jul, jeg. Det er nemlig som jeg skriver i lederen i dette bladet, det aller beste med julen er at alt stopper opp – hvis man vil, da. Julen er kanskje den eneste tiden på året der vi ikke higer etter at alt skal være nytt og bedre og raskere og flottere, men tvert imot helst vil at alt skal være «slik det alltid har vært». Vi vil ha de samme luktene og den samme musikken og den samme maten, og aller helst vil vi at jula være hvit.

Damen i et av hjemmene vi besøkte til denne utgaven, fortalte om den ene gangen hun prøvde seg og feiret julen i 30 varmegrader på Den Dominikanske Republikk. Det ble ikke det samme.

Vi lager KK Jul tidlig for at de som vil kose seg lenge med forberedelsene og liker å lage ting selv, skal få tid til det. Er du en av dem som overhodet ikke er klar, er det lov til å vente. Bladet ligger i salg i mange uker til, nettopp for at alle skal kunne begynne akkurat når det passer dem. Veldig hyggelig om du vil kikke på bladet – når det passer for deg, så klart!

Jeg må innrømme at jeg ikke er helt igang selv ennå. Det burde jeg sikkert ha vært, for det er i grunnen mye koseligere og mindre stress om man ikke sitter igjen med alt helt på slutten. Så snart, snart skal jeg begynne!

Her kan du snikkikke på lederen min i bladet. Vi du lese resten, finner du bladet i butikken. Jeg lover, det er proppfullt av helt fantastiske oppskrifter på de nydeligste kaker, deilig konfekt, smarte ideer, smellvakre interiører og gode shoppingtips!

God jul, da! Men ikke før du er klar, selvfølgelig. Det er jo flust med vakre høstdager igjen også.

no_kkjul_01_leder_216755

Både bildet i toppen, bildet av coveret og bildet av meg er tatt av Yvonne Wilhelmsen. AD på bladet, og designer av forsiden, er Inga Jeanette Rubach. Layout ved Inga Jeanette og Ann-Kristin Ask. Covermodellene er vakre Trine Midtun, som har bloggen Klisjehjemmet, og nydelige Karo, en finsk lapphund som bor på gården. Bildet i toppen er tatt i leiligheten til nydelige Ragne Foslien, som har Instagram-kontoen @inkognito_interior. Coverstylingen og stylingen på bildet fra Ragnes hjem er ved Tone Kroken. Hår, makeup og styling på Trine er ved Tone Skipá. Det er Lillian Aasebø som har gjort meg så fin på lederbildet.

Jeg føler meg griseheldig som får lov til å lage dette bladet, så tusen takk til Aller Media, KK og sjefen min, Ingrid Skogrand, for tilliten! You rotally rock!

5 svar til “Klar for jula?”

 1. Ser flott ut! Gleder meg til å se inne på Bjertnes gård. Har alltid lurt på hvordan det ser ut der. Herlige trevegger og nydelig hund! Digger skrifttypen på forsiden.

  Likt av 1 person

  1. Så koselig å høre! Det er veldig flott inne på gården, Laure og Rune som bor der er veldig flinke til å ta vare på det gamle og å gjøre det moderne og flott og koselig! Og enig med deg – fontene er superfine!

   Liker

 2. Jeg pleier å ta fram «Jul på Grefsheim gård» av Anne Lise Melbye allerede i oktober. Tjukk coffee table bok om juleforberedelser på en gammel storgård i Hedmark, med matoppskrifter, leker, pynting etc og fantastiske bilder av julepyntede stuer anno 1800 og nåtid.

  Likt av 1 person

 3. Tilbaketråkk: Frilanslivets gleder

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: